De werkdagen zijn de afgelopen jaren productief en gezellig geweest. Afgelopen maanden werd gewerkt aan het vrijmaken van de bijenweide.
De werkdagen zijn de afgelopen jaren productief en gezellig geweest. Afgelopen maanden werd gewerkt aan het vrijmaken van de bijenweide. Foto:

Groengroep Leidse Hout zoekt versterking

groen n Vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van de Leidse Hout, de Groengroep, zijn ook de afgelopen maanden bezig geweest. Er werd gewerkt aan het vrijmaken van de toekomstige bijenweide.

Komende maand is er weer gelegenheid voor vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken in de Leidse Hout, voor eenieder naar vermogen. Op zaterdag 9 februari tussen 10.00 en 14.00 uur en op woensdag 20 februari tussen 9.30 en 12.00 uur.

Zoals altijd zal gewerkt worden onder de bezielende leiding van Johan Kieft van de Gemeente Leiden. Behalve het begeleiden van de werkzaamheden, heeft hij altijd wel iets nieuws te vertellen over de Leidse Hout. Voor handschoenen en gereedschap wordt gezorgd.

'Meedoen verplicht tot niets'

Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken of mee te werken. Het verplicht tot niets. Het zijn de afgelopen jaren productieve en ook gezellige bijeenkomsten geweest. Deelnemers verzamelen bij muziektent de Waterlelie. "Komt u later, bel dan Maarten Vrieze, 06-38031372, om te horen waar we aan het werk zijn. Op dit nummer kunt u ook terecht voor meer informatie over de Groengroep", aldus een vrijwilliger.