Het ijs bleek op de late dinsdagmiddag (22 januari) 3,5 centimeter dik. Te weinig om te kunnen schaatsen. Bestuurslid Rob Heemskerk heeft evenwel hoop op een nieuwe vorstperiode. | Foto Willemien Timmers
Het ijs bleek op de late dinsdagmiddag (22 januari) 3,5 centimeter dik. Te weinig om te kunnen schaatsen. Bestuurslid Rob Heemskerk heeft evenwel hoop op een nieuwe vorstperiode. | Foto Willemien Timmers Foto:

Tussen ongeduld en afwachten

schaatsen n Op dinsdagmiddag 22 januari kwam het bestuur van de IJsclub Oegstgeest, bestaande uit Jan Mulder, Wouter Turkenburg, Henk van Dijk, Cees Juffermans en Rob Heemskerk, opnieuw bij elkaar om hun ijsbaan op de Ezelenweide te inspecteren.

"Er is vijf tot zeven centimeter nodig om veilig te kunnen schaatsen", liet ijsmeester Cees Juffermans weten. "Daar zitten we helaas nog niet aan." Het ijs bleek op de late dinsdagmiddag 3,5 centimeter dik. Te weinig om te kunnen schaatsen. "Daarbij komt het laagje sneeuw dat nu op het ijs ligt. Dat zorgt voor de nodige isolatie", vertelde Jan Mulder. "Als het nu op zijn minst twee nachten vijf graden vriest, kunnen we wellicht komende vrijdag schaatsen." Helaas werd het geduld nog verder op de proef gesteld.

"Onze hoop is nu gericht op een volgende ijsperiode. Er schijnt iets in de lucht te hangen", aldus www.natuurijswijzer.nl.

Zie ook www.ijscluboegstgeest.nl