Thuisspeler Kristijan Plesnik won de 2019-editie van de Pecos Open in de Thorn Tafeltennishal. | Archieffoto Henk van Gijzen
Thuisspeler Kristijan Plesnik won de 2019-editie van de Pecos Open in de Thorn Tafeltennishal. | Archieffoto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Kristijan Plesnik wint Pecos Open

tafeltennis n De 2019 editie van de Pecos Open is vrijdag gewonnen door thuisspeler Kristijan Plesnik.

Plesnik versloeg in de finale van de A-klasse Kastriot Saracini van VVV uit Leidschendam met 3-1. De gamestanden: 11-9, 11-9, 4-11 en 14-12.
Het toernooi, georganiseerd door de gebroeders Hoogendam en bedoeld ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie, werd voor het derde jaar op rij gehouden. In totaal 33 tafeltennissers van tien verschillende verenigingen streden in drie klassen om de prijzen.


De eindstrijd in de B-klasse was een Pecos-onderonsje tussen Charles Callebaut en Wilco Roobol. De twee teamgenoten waren zeer aan elkaar gewaagd en lieten het op een vijfde game aankomen. Het was ten slotte Roobol die zich na de wedstrijd liet feliciteren door Callebaut. Hij won met 8-11, 11-8, 11-9, 8-11 en 11-9.
In de C-klasse was Leidenaar Wim de Leeuw (Scylla) in de finale te sterk voor noppenspeler Ton Brand (Play Fair) uit Leimuiden. Brand had in de poule De Leeuw nog met 3-0 verslagen. Het was die laatste die met 11-7, 11-8 en 11-6 revanche nam en met een echte 'Schreeuw van de Leeuw' na afloop zijn overwinning vierde.


Thomas van Iperen van Play Fair werd door de organisatie uitgeroepen tot 'Revelatie van het Toernooi'. Hij versloeg drie gegadigden voor de titel, alvorens in de halve finale te buigen voor de latere winnaar Wilco Roobol. De andere eervolle vermelding is voor Otto Verkerk (Pecos), die weliswaar zijn favorietenrol niet waarmaakte maar met zijn 86 jaar toch een opvallende en voor veel spelers inspirerende verschijning genoemd mag worden.