Wim den Heijer, Jean van Erp, Glenn Hofman en Marcel van Delden poseren voor de camera in Biljartcentrum Oegstgeest.
Wim den Heijer, Jean van Erp, Glenn Hofman en Marcel van Delden poseren voor de camera in Biljartcentrum Oegstgeest. Foto: BCO

William Zorn wint eerste BCOpen

Kampioen n De biljartvereniging BCO hield op zaterdag 5 en 19 januari een driebanden-klein-toernooi met veertig deelnemers. William Zorn werd eerste, Rick Pot tweede, Bob van Ingen Schenau derde. Bob versloeg in de finale Ben Duivenvoorde die daarmee vierde werd. Na afloop speelde iedere deelnemer tegen een topbiljarter, Jean van Erp en Glenn Hofman.

Wim den Heijer en Marcel van Delden organiseerden in het Biljartcentrum Oegstgeest het eerste BCOpen driebanden klein toernooi. "Er was in de Duinstreek al enige tijd geen jaarlijks toernooi meer van deze allure."

Veertig deelnemers speelden op tien tafels in poules van vier spelers met hun eigen 'niveau' caramboles 8, 10, 12 of 18. Twee wedstrijden in de ochtend en in de middag nogmaals twee. Na de eerste dag was er maar één speler met de maximale score . Verrassend genoeg was dat de jonge William Zorn die de biljartsport en het driebanden nog maar pas heeft ontdekt.

Op de slotdag werd wederom in poules van vier spelers de laatste twee wedstrijden gestreden, de behaalde punten telden dubbel, wat voor zeker de top tien nog alle kansen bood op de eindoverwinning. Alle ogen waren gericht op de jonge William. Ondanks zijn onervarenheid kon hij de druk aan en wist hij ook zijn laatste twee partijen te winnen en als enige ongeslagen de finale te bereiken.

De finale tussen William Zorn en Rick Pot was ondanks de ervaring van Rick een prooi voor William, die ongeslagen de terechte kampioen werd van het eerste BCOpen in Oegstgeest. Naast de wisseltrofee ontving William een envelop met de hoofdprijs van € 100,00. Rick pot ging als nummer twee met een beker en € 50,00 huiswaarts.

Als verrassing mochten William en Rick tegen twee driebandenkanjers spelen, Glenn Hofman en Jean van Erp. Vervolgens kregen alle deelnemers de mogelijkheid om een balletje te stoten tegen Glenn en Jean. Glenn gaf daarna nog een leuke demonstratie met diverse figuren, wat met enthousiasme werd ontvangen. Na de prijsuitreiking en de felbegeerde wisseltrofee kreeg eenieder nog een door Heineken aangeboden drankpakketje mee en werd er afgesloten met een loterij met drie hoofdprijzen voor 1,5 uur biljartles van Glenn Hofman.

"Dank voor de Stichting BCO voor het beschikbaar stellen van de tafels, Yvon en Jenny voor de goede zorgen achter de bar, Glenn Hoffman en Jean van Erp, fotograaf Wil van Elk, en sponsor Dick Rol voor de borrelhapjes. Organisatoren Wim en Marcel werden namens Ben Duivenvoorde, voorzitter van de biljartclub BCO, bedankt voor al hun inzet en initiatief een nieuw toernooi op de kalender te zetten." De kans is erg groot dat dat er een tweede BCOpen komt in het prachtige Biljartcentrum Oegstgeest.