K&O Oegstgeest en bibliotheek officieel samen

feest n Op donderdag 31 januari om 16.00 is het feest bij de Bibliotheek Bollenstreek / Volksuniversiteit Oegstgeest. Met een hapje, drankje en muziek van 'Traveling Light' viert men het officiële samengaan van de Volksuniversiteit K&O Oegstgeest en de Bibliotheek Bollenstreek. Iedereen is daarbij welkom op de Lange Voort 2T in de bibliotheek én bij de buren, de Volksuniversiteit.

Wethouder Matthijs Huizing is aanwezig om de overgang van K&O naar de Bibliotheek Bollenstreek | Volksuniversiteit Oegstgeest te markeren.

Na de officiële opening kan iedereen kennis maken met het nieuwe cursusaanbod, gratis een zakelijke portretfoto laten maken voor bijvoorbeeld een LinkedIn profiel of aanschuiven bij een theeproeverij. Bij inschrijving op 31 januari voor een cursus ontvangen cursisten een gratis blocnote.


Vrouwenloge

ontmoeting n Vrouwenloge Rosa Ventorum opent haar deuren voor vrouwen met belangstelling voor zingeving, ritueel en symboliek.

Rosa Ventorum betekent Windroos. De windroos symboliseert het kompas van de reiziger. "De windroos kan ons helpen om ook onze innerlijke reizen te kunnen maken. Vanuit de kleine cirkel van de windroos kun je de oneindige hemel peilen. Maar het is ook een kompas naar binnen, een hulpmiddel om je innerlijk te oriënteren. Waar ben ik? Waar wil ik heen? En hoe kom ik daar?" aldus het persbericht.
Op 4 februari om 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) is iedereen van harte welkom op de informatieavond in Cultuurhuis De Paulus aan de Warmonderweg 2. "Wij noemen ons Weefsters maar met textiel heeft dit niets te maken. Weefsters zijn vrouwen die zich verbonden weten in een netwerk van vrouwen voor wie zingeving en betekenis belangrijke waarden zijn. Verwant aan de vrijmetselaars verdiepen wij ons via rituelen en symboliek in de betekenis van het leven en van onszelf. Wij doen dit als bewuste vrouwen om zelf te groeien en om met anderen medemenselijk in het leven te staan."
Op deze avond zal met elkaar een ritueel uitgevoerd worden en zal er een lezing zijn. In kleine groepjes zal verder op de stof ingegaan worden. Met een hapje en drankje is er nog gelegenheid om na te praten.
www.ordevanweefsters.nl. Opgeven voor deze avond kan via rosaventorum@ordevanweefsters.nl.