Afbeelding
Foto:

Beperking

Een beter bereikbaar Zuid-Holland voor mensen met een beperking. De provincie wil zelf ook de beste daarin zijn. GroenLinks en CDA willen daarom dat het Openbaar Vervoer in Zuid-Holland toegankelijk is voor iedereen en dat mensen in een rolstoel zonder problemen samen kunnen reizen. Een mooi streven. Trottoirs die bij de bushaltes zijn verhoogd moeten het inrijden met een rolstoel makkelijker maken. Wellicht zelfs dat mensen met een scootmobiel dat zouden moeten kunnen. Ik ben al een tijdje niet meer met het openbaar vervoer op pad geweest, maar zo een treinwagon inrijden lijkt mij nog steeds niet te kunnen. Vooraf dus melden dat je eraan komt met je rolstoel zodat ze je ermee kunnen helpen. Op de vraag wat de ervaringen zijn, kreeg ik als antwoord: Ik heb de ervaring dat ik vanuit huis nog niet met zekerheid weet of ik waar dan ook bij aankomst ook weer het ov uit kan als ik hier in Oegstgeest instap. Dus wij gokken er nog niet op en gebruiken tot nu toe altijd de auto! Wil van Elk


Rommelmarkt in Van Wijckerslooth

snuffelen n Zaterdag 26 januari wordt er van 10.00 tot 14.00 uur een rommelmarkt gehouden in de grote zaal van Van Wijckerslooth.

Gezien de aankomende verbouwing wil men graag ruimte maken. Behalve de spullen uit het depot van het Herinneringsmuseum worden er onder andere cd's, glazen schalen, mandjes voor bloemstukken, wissellijsten en dvd's verkocht.
De opbrengst komt ten goede aan de activiteiten voor de bewoners.


Gastentafel

Ampijoloe n Hester en Robert Scheltens organiseren in hun huis Ampijoloe maandelijks een gastentafel. De eerstvolgende is op vrijdag 1 februari van 17.45 tot 20.30 uur en er zijn nog plaatsen vrij. "Voor € 7,50 per persoon kunt u gezellig aanschuiven. Ook degenen die bij eerdere Gastentafels waren zijn van harte welkom: wij stellen met genoegen vast dat er zich een groepje vaste gasten begint te vormen. Ook kunt u zich al opgeven voor Gastentafels die volgend jaar plaatsvinden", vertelt Robert Scheltens enthousiast.

Het adres: Rhijngeesterstraatweg 191 te Oegstgeest. Voor meer informatie en aanmelden: www.ampijoloe.com/Gastentafel of 06-23521164.