Gesprekskring Meister Eckhart en Augustinus

bezinning n In het Dorpscentrum worden vier avonden met tekstlezing van twee preken van Augustinus en Meister Eckhart over twee vrouwen uit het evangelie georganiseerd.

Aurelius Augustinus (354-430) en Meister Eckhart (ca.1260-1328) zijn beiden grote en originele denkers. Zij gaan op een verrassend creatieve manier om met de teksten die we denken te kennen. Het verhaal van Martha en Maria (Lukas 10:38-42) is zo bekend, maar beide leermeesters komen met geheel nieuwe interpretaties die ons vandaag inspireren. Het gaat over de vraag wat werken is en hoe wij God kunnen dienen in het alledaagse.
De leeskring wordt geleid door dr. Bert Bos en dr. Arie Kooijman. Bert Bos is emeritus hoogleraar filosofie van de middeleeuwen in Leiden, hij doceerde over Augustinus en Eckhart. Arie Kooijman is theoloog en coach, hij verdiept zich al jaren in de preken en spiritualiteit van beide theologen. Groepsgrootte maximaal 15-20 deelnemers.
De gesprekskring wordt georganiseerd door Activiteiten Vrijzinnige Protestanten samen met de Taakgroep VOS van de Protestantse Gemeente Oegstgeest.

Dorpscentrum Hartmanzaal, dinsdagavond 5 februari, 5 maart, 2 april en 7 mei. Start 5 februari: 20.00 – 22.00 uur. Richtbedrag € 5.- Bij voorkeur deelname aan alle avonden.


Info/opgave Gerrie Kooijman-van Andel, liefst via de mail gerriekooijman@planet.nl of 06-1839 2604.


Mantelzorgcafé Oegstgeest

zorg n Werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert, op 29 januari een bijeenkomst voor mantelzorgers. Het mantelzorgcafé vindt altijd plaats in de Haeswijk flat (president Kennedylaan 141) op de laatste dinsdag van de maand.

Dinsdag 29 januari nodigt de organisatie mantelzorgers uit om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar het glas te heffen op 2019. Tijdens dit café is er volop gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen en verhalen uit te wisselen.
Adinda Heemskerk, ouderenadviseur bij Radius en onderdeel van het Sociaal team Oegstgeest, geeft een toelichting op de veranderingen binnen de WMO voor 2019.

Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig, Het Mantelzorgcafé organiseert in het eerste deel van 2019 een serie van vier informatiebijeenkomsten waarvan dit de eerste is.

Andere data Mantelzorgcafé: 26 februari, 26 maart en 30 april.

Eerste bijeenkomst dit jaar: Dinsdag 29 januari, van 14.00 tot 16.00 uur in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest.