Afbeelding
Foto:

Kunst & Spiritualiteit – Merklappen, oude motieven in een nieuw jasje

lezing n Op zondag 27 januari laat Elsbeth Matthijsen enkele van haar merklappen zien en vertelt over de herkomst en het gebruik van oude merklappen.

Ze ontwerpt ook zelf merklappen voor onder andere geboorte en huwelijk met behulp van oude motieven. Het is een heel proces om er een mooie eigentijdse merklap van te maken. Ze neemt aanwezigen mee in dat proces en vertelt ook over de betekenis van de motieven. Marjan Driessen gaat in op de achtergrond van de religieuze motieven.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een eenvoudige maaltijd door vrijwilligers bereid. Daarom is het van belang dat men zich tijdig opgeeft.

Dorpscentrum Kapelzaal, zondag 27 januari, richtbedrag €7,50.
Marjan Driessen, (071) 5131422


Activiteiten rond de Poëzie-week bij de Rijnlandse Boekhandel

lezen n Van 31 januari tot en met 6 februari is het week Poëzie-week in Nederland en dus ook in Oegstgeest.

Alle poëzie staat deze week extra in de belangstelling. Bij de Rijnlandse Boekhandel in Winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest staan er twee poëzie-activiteiten op het programma.

Op zondag 27 januari is in de Rijnlandse Boekhandel de presentatie van het boek 'De Rode Lijn' van Nancy Stoop. Dit boek schetst een rijk geïllustreerd beeld van de culturele activiteiten van Ben Walenkamp in Leiden in jaren 1965-2018.

Ben Walenkamp, al vijftig jaar actief in het culturele leven van Leiden en een beetje Oegstgeest, is vooral bekend om de bijna 120 muurgedichten in allerlei talen op buitenmuren in Leiden. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek wordt Ben Walenkamp geïnterviewd door uitgever Frank van der Ing. De aanvang is 15.30 uur en de toegang is gratis.

Op zaterdag 9 februari is het duo Dietz & Duits te gast in de boekwinkel. Het in Leiden en omstreken bekende duo bestaat uit germanist Hans van der Veen en dichter en declamator Leo van Zanen. Zij lezen onder andere voor uit eigen werk maar ook Slauerhoff, Paaltjens, Rawie, Hoekstra, Wilmink en de vorig jaar overleden Menno Wigman komen aan bod.

Het duo heeft voor deze zaterdagmiddag een poëtisch palet samengesteld, in gloedvol Duits ten gehore gebracht door Hans van der Veen, voorafgegaan door Leo van Zanen, die sonoor de tekst in het Nederlands brengt. Het optreden begint om 14.30 en toegang is gratis.