SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC Foto:

Goden tekenen in Leidse musea

cursus n Kunstenares Corina Zuiderduin uit Oegstgeest neemt deelnemers mee langs goden van Egypte en Bali.

In de tekencursus Goden maken deelnemers op creatieve wijze kennis met de boeiende vormentaal van verschillende culturen. De cursus vindt plaats in Rijksmuseum van Oudheden en in Museum Volkenkunde. Oog in oog met de meest fantastische godenbeelden maken deelnemers hun eigen composities.

Godenbeelden zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zij bestaan vaak uit wonderlijke wezens. Soms lijken zij samenstellingen te zijn tussen mensen en dieren en vaak hebben zij attributen in hun handen of op hun hoofden. In de tekencursus kijk je naar deze vormen en attributen, naar de uitdrukking en de stijl. Wie of wat zijn deze goden? De cursus bestaat uit tien lessen en start op woensdag 30 januari van 10.15 tot 12.15 uur of 14.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en aanmelden: www.artedeldisegno.com of 06-46334339.


Rommelmarkt

markt n Op zaterdag 19 januari is er rommelmarkt in speeltuin Vogelenwijk.

"Bent u nog op zoek naar leuke spulletjes, dan kunt u bij ons terecht" aldus de organisatie. Zaterdag 19 januari, aanvang 14.00 uur.
Speeltuin Vogelenwijk, Nachtegaallaan 25 in Leiden. Meer info: speeltuin@vogelwijk.nl


Corpus-lezing

Hersenontwikkeling n Op zondag 20 januari start Corpus met een lezing over de hersenontwikkeling bij kinderen. De lezing is bij te wonen met of zonder de 'reis door de mens'. Deze lezing is georganiseerd door stichting Brein in Beeld en wordt gegeven door Rolinka Schippers, Dr in neuroscience, werkzaam als docent bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De lezing wordt gegeven van 11.45 -12.30 uur en van 13.00-13.45 uur, aansluitend is er een kwartier om vragen te stellen. Toegang 5 euro inclusief koffie. Inschrijven via marketing@corpusexperience.nl ovv ochtend/middaglezing.