Afbeelding
Foto:

Binge

Je kunt beter zingen dan bingen. Misschien wordt binge wel het woord van 2019. Het staat voor zwelgpartijen en dan vooral met alcohol. Ergens in de vorige eeuw zag ik wekelijks groepjes jongeren per bus naar Noordwijk vertrekken om het op een zuipen te zetten. Want zo mag je het uitgaan best wel noemen. Maar al te vaak kwamen zij midden in de nacht laveloos terug naar Oegstgeest. Ineens popt het woord binge op. Maar de verschijnselen zijn hetzelfde. Alcohol is meestal het middelpunt van de braspartijen waaraan vooral jongeren zich uitleven. Met soms bijna uit het leven stappende verschijnselen. De resten van hun samenzijn liggen meestal op straat. Vooral glas, want als ze laveloos zijn laten ze na het lallen en brallen maar al te makkelijk de flesjes vallen. De huidige generatie praat wellicht later tegen hun kleinkinderen erover: "Wij gingen niet zinge, wij gingen binge. Als we niet in parken rondhinge". Wil van Elk


Radius Filmmiddag

film n Op vrijdag 25 januari organiseert Radius weer een filmmiddag.

Ella en John besluiten de zorg van hun artsen en hun volwassen kinderen te ontvluchten. Hij is een verstrooide gepensioneerde professor maar nog goed ter been. Zij is fragiel en ongeneeslijk ziek, maar heeft veel pit. Aan boord van hun oude camper trekken ze van Boston naar Key West. Ze beleven momenten van extase en angst en vinden hun passie voor het leven en de liefde terug tijdens deze reis vol verrassingen.
Twee acteurs zonder botox: Helen Mirren en Donald Sutherland. Twee karakterkoppen en prachtig acteertalent. Deze film laat de kwetsbaarheid en de liefde tussen een koppel zien, liefde die er altijd is, ook wanneer het einde nadert. En dat op een open en grappige manier, gewoon zoals het leven is, met alle basisbehoeften en totaal geen opsmuk of maskers.

Dorpscentrum, 14.30 uur (zaal open 14.00 uur). Kosten: €5,-.
De titel kan worden opgevraagd bij Radius: 7074200 en Dorpscentrum: 8876656.


Muziek in het koetshuis

muziek n Op zondag 27 januari treden in het koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest het Bergen Cello Ensemble en het Bergen Popkoor op om 15.00 uur. Beiden zijn onderdeel van de muziekschool Bergen Muziek. Gratis entree.