De 60 en 400 meter bij het RaceRunning op de atletiekbaan waren goed bezet. | Foto Nico Plaatzer
De 60 en 400 meter bij het RaceRunning op de atletiekbaan waren goed bezet. | Foto Nico Plaatzer Foto: NICO_PLAATZER

Voorprogramma Nieuwjaarsloop succes

hardlopen n Vorig jaar was de Nieuwjaarsloop bij Leiden Atletiek de start van de campagne om geld op te halen voor één RaceRunner.

"Vijfentwintighonderd euro hadden wij nodig om één RaceRunner te kunnen kopen. Wie had ons toen kunnen vertellen dat precies een jaar later er zoveel RaceRunners aan de start van dezelfde Nieuwjaarsloop zouden staan: zestien deelnemers voor de 60 meter en negen voor de 400 meter", aldus een woordvoerder.
De deelnemers deden flink hun best en werden door speaker Teun de Reede, het enthousiaste publiek en niet te vergeten de eigen trainers flink aangemoedigd. De deelnemers zelf kwamen niet alleen van Leiden Atletiek. Er was een grote afvaardiging van Haag Atletiek (zes), Mytylschool de Thermiek uit Leiden (drie), Rotterdam Atletiek (een) en AV Hoofddorp (een).
De 13-jarige Colin van Tricht had niet genoeg aan 400m. Hij pakte daarna nog de 5 km in een tijd van 28 minuten. De RaceRunner heeft zijn intrede gedaan en is niet meer bij de loopsport weg te denken.
Na RaceRunning volgde de G-Run: 400 m (tot en met 12 jaar) en 800m (ouder dan 12 jaar). De run was hoofdzakelijk bezet door de Plus groep van Leiden Atletiek. De atleten bewezen hiermee, dat ze ook in een onrustige omgeving en met een groot publiek hard kunnen rennen.
Aan het slot was er de GeZZinsloop. Anders dan andere jaren was de afstand 800m (twee rondjes op de atletiekbaan).