Afbeelding
Foto: Jacqueline Spaans

Sandra Tom

Altijd verrassend als iemand je enthousiast vertelt over een gemaakte carrièreswitch die op het eerste gezicht niet zo logisch lijkt. Sandra Tom is daar een opmerkelijk voorbeeld van.

Door John Vroom

"Toen ik een jaar of 6 was verloor ik mijn tante en ik vond het verschrikkelijk dat de uitvaart ging zoals het 'moest' van de uitvaartverzorger. Er zat geen persoonlijk tintje aan het afscheid en dat is mij jaren bijgebleven. Gelukkig hebben wij veel jaren later bij het overlijden van mijn moeder, samen met mijn broer en onze gezinnen, het afscheid persoonlijk kunnen maken.

Na mijn schooltijd ben ik gaan studeren aan de Hogere Hotelschool, want ik wilde de horeca in, hetgeen geresulteerd heeft in het runnen van een lunchroom in Noordwijkerhout, wat ik zes jaar met veel plezier gedaan heb. Maar door de gemeentelijke veranderingen in het winkelcentrum zag ik mijn toekomstmogelijkheden voor mijn lunchroom dalen, dus besloot deze na veel wikken en wegen te verkopen.

Toen natuurlijk de vraag; Wat nu? En of het zo moest zijn las mijn man in de krant een vacature van een uitvaartverzorger ergens in Groningen en zei: "Ik lees hier jou!". Mijn gevoelens van mijn zesde jaar kwamen weer boven en het werd mij duidelijk dat ik een overstap ging maken. Ik wilde uitvaartverzorger worden! Nadat ik een aantal maanden ben meegelopen met een uitvaartverzorger in Haarlem wist ik het zeker en ben uiteindelijk in dienst getreden bij Monuta en werkzaam voor het gebied Oegstgeest en omgeving. Het blijft bijzonder om als uitvaartverzorger zo dicht bij de familie te mogen zijn in de zware tijd dat er een dierbare is overleden. Het vertrouwen dat ik krijg van families is een groot goed. Samen een persoonlijk en mooi afscheid te organiseren zodat families terug kunnen kijken op een waardig en warm afscheid dat past bij hun dierbare. Dit helpt enorm bij de verwerking van het verlies. Het is een bijzonder vak waarbij ik mijn horeca-achtergrond goed kan gebruiken. Zelf vond ik deze carrière-switch altijd heel logisch, maar voor velen wordt het toch als heel opmerkelijk beschouwd. Voor mij zijn er veel overeenkomsten met de lunchroom en mijn huidige baan, zoals het werken met mensen, maar ook het verzorgende en het dienstverlenende deel". Tja Sandra, heel opmerkelijk!

Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding