Oegstgeestenaar en alpinist Peter Boogaard kan gepassioneerd vertellen.
Oegstgeestenaar en alpinist Peter Boogaard kan gepassioneerd vertellen. Foto:

De 'Seven Summits' – buitengewone ervaringen

bergbeklimmen n Wat kun je allemaal meemaken als je van elk van de zeven continenten de hoogste top probeert te bereiken? "Het ging niet altijd top", aldus Peter Boogaard.

Oegstgeestenaar en alpinist Peter Boogaard kan gepassioneerd vertellen over zijn hemelhoge en soms ook teleurstellende ervaringen bij het beklimmen van deze 'Seven Summits'. Zo waren drie pogingen nodig om de top van Mount Everest, de summit van Azië, te bereiken.

'Het ging niet altijd top', aldus Peter Boogaard

Op woensdagavond 16 januari vertelt Peter wat hij zoal meemaakte en laat daarbij imposante foto's en filmpjes zien.

Naast het delen van ervaringen, zoals toen hij vast zat in Tibet na de grote aardbeving in 2016, of hoe hij gearresteerd en gevangen gezet werd op Papua Nieuw-Guinea in 2015, zal hij ook ingaan op religieuze aspecten. Niet alleen in het Christendom, maar ook in andere godsdiensten spelen bergen een belangrijke rol en worden geassocieerd met goden en het goddelijke. Peter zal vertellen hoe dat hemzelf en de mensen die hij ontmoette op zijn expedities beïnvloedt.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de Rehobothkerk aan de Lijtweg. Aanvang 20.00 uur.


Deze avond wordt georganiseerd in het kader van het activiteitenprogramma van de Raad van Kerken Oegstgeest met als jaarthema 'Buitengewoon'. Er zijn geen kosten aan de lezing verbonden.