Jongerenwaardering voor Manouk van den Berg

onderscheiding n Jongeren die zich in 2018 op een bijzondere manier hebben ingezet voor Leiderdorp, kregen zaterdag 5 januari in het gemeentehuis de jongerenwaardering uitgereikt door de Leiderdorpse jeugdwethouder Angelique Beekhuizen.

Het was de eerste keer dat de gemeente Leiderdorp jongeren op deze manier in het zonnetje zette. De jongerenwaardering is bedoeld voor jongeren tussen 4 en 25 jaar die wonen of actief zijn in Leiderdorp en bijvoorbeeld een topsportprestatie of heldendaad hebben verricht, langdurig vrijwilligerswerk doen of mantelzorg verlenen.

Onder de jongeren bevond zich de Oegstgeestse Manouk van den Berg, lid van de Leiderdorpse Kanoverenigingo Leiderdorp, die kanopolo speelt op topniveau en met het Nederlandse team zesde werd tijdens het WK in Canada.


NK biljarten in Oegstgeest

Biljart n Naast het feit dat het biljartspel voor de beoefenaren enorm goed is voor lichaam en geest, is het ook een topsport voor de sterkere spelers, een uitdaging voor de beheersing en de oog-hand coördinatie.

Dát is wat te gebeuren staat op 12 en 13 januari in het Biljartcentrum Oegstgeest. Biljartvereniging BCO De beste keus organiseert dan het Kampioen van Nederland voor spelers met een libremoyenne van 35 tot 60. Series van meer dan 200 caramboles kunnen een inspiratie zijn voor elke biljartliefhebber.


Aanvang op zaterdag 12 januari 11.00 uur en op zondag 13 januari 12.00 uur. Vrije toegang in het Biljartcentrum Oegstgeest (tel. 071-5173838).


Weinig vuurwerkvrije zones:                 slechts twee straten deden mee

oud&nieuw n Het experiment met vrijwillig vuurwerkvrije zones in Oegstgeest heeft bij de afgelopen jaarwisseling minder opgeleverd dan verwacht. Dat vertelde burgemeester Emile Jaensch in een interview met Unity.NU. Er was van te voren veel belangstelling voor deze zones, maar uiteindelijk meldden zich maar twee straten aan.

Oegstgeest startte deze jaarwisseling met een experiment waarin bewoners zelf een vrijwillige vuurwerkvrije zone konden afspreken. De bewoners spraken dan met straatgenoten af om geen vuurwerk af te steken. De gemeente hielp met materiaal als posters, en startte een campagne om het experiment bekendheid te geven.

Of er volgend jaar opnieuw vrijwillig vuurwerkvrije zones komen, kon burgemeester Jaensch nog niet zeggen. Eerst zal er geëvalueerd worden met alle betrokken partijen. De twee straten die meededen met het experiment bevonden zich in Oegstgeest aan de Rijn en in het oude dorp. "Overigens zijn er natuurlijk veel meer straten in Oegstgeest waar buren onderling altijd al afspraken maken over het afspreken van vuurwerk in de straat", aldus de burgemeester.