Afbeelding
Foto:

Wandelen langs de Klinkenbergerplas met het MEC

natuur n Zondag 13 januari is de eerste publiekswandeling in het nieuwe jaar van het Milieueducatie Centrum Oegstgeest (MEC). De wandeling gaat deze keer naar de Klinkenbergerplas.

Er is in 2014 rond de plas - een gesaneerd zandwingebied - een wandelpad aangelegd. Afgelopen jaar is het gebied rond de plas na uitgebreide inspraak van burgers opnieuw ingericht. Daarbij is zoveel mogelijk getracht rekening te houden met de diverse groepen gebruikers.

Het thema is flora in de winter en wintervogels dus neem een verrekijker mee. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan wat de natuur in de winter nog meer aan moois te bieden heeft. De wandeling staat onder leiding van deskundige gidsen.

De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. De start is bij de ingang naar de Klinkenbergerplas naast de fietsbrug over de Haarlemmertrekvaart.
Het gebied is ook voor rolstoelen toegankelijk. De wandeling is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl.


De volgende wandeling is op zondag 10 maart, ook van 10.00 – 11.30 uur.
Dan gaat men de grutto's en andere vogels bekijken in het natuurgebied Polders Poelgeest.