Hersenstichtingcollecte

geven n Van 28 januari tot en met 2 februari vraagt de Hersenstichting steun. Enthousiaste collectanten gaan in Oegstgeest op pad om geld in te zamelen voor ruim 4 miljoen mensen met een hersenaandoening.

Er zijn veel verschillende hersenaandoeningen, zoals beroerte, hersenletsel, autisme, dementie, hersenstumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Een op de vier mensen krijgt ooit in zijn of haar leven met een hersenaandoening te maken.

De opbrengst van de collecte wordt besteedt aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening.

In Oegstgeest zoekt men naar nieuwe collectanten. Info Jolanda Clemens tel. 0715152165 of via het hoofdkantoor van de Hersenstichting 070-3604816 www.hersenstichting.nl


Wereldgeschiedenis van Nederland

lezing n Op uitnodiging van Bibliotheek Bollenstreek, Volksuniversiteit Oegstgeest en de Rijnlandse Boekhandel komen Oegstgeestenaren Jeroen Touwen en Maurits Ebben spreken over hun aandeel in het boek: Wereldgeschiedenis van Nederland.

In dit boek vertellen meer dan honderd aanstormende en gevestigde Nederlandse onderzoekers op het gebied van geschiedenis en cultuur het wereldwijde verhaal van onze geschiedenis, onder wie Jeroen Touwen en Maurits Ebben.


Woensdag 23 januari
Jeroen Touwen en Maurits Ebben.

20.00-22.00 uur Bibliotheek Bollenstreek Lange Voort 2T Oegstgeest

Toegang €8,50 (incl. koffie/thee)


Internetcursus voor beginners in de bibliotheek in Oegstgeest

cursus n Op donderdag 31 januari start de cursus Klik & Tik in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest. Deze cursus is voor iedereen die meer met internet wil doen, maar nog niet weet hoe dat werkt.

Deelnemers van deze cursus leren in vijf lessen van twee uur hoe zij: informatie zoeken en vinden via Google, websites via de adresbalk herkennen, een reis plannen met openbaar vervoer, tweedehands koopjes vinden via Marktplaats en informatie op te zoeken over bijvoorbeeld een hobby.

De cursusdagen zijn 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari en 28 februari. De cursus wordt gegeven van 10.00 uur tot 12.00 uur in de bibliotheek in Oegstgeest. Voor leden zijn de kosten € 15,00 en voor niet-leden € 20,00. Inschrijven kan in de Bibliotheek bij een van de medewerkers en via www.bibliotheekbollenstreek.nl.