De culinaire talenten op een rij in het Dorpscentrum.
De culinaire talenten op een rij in het Dorpscentrum. Foto:

Kinderen runnen restaurants in Dorpscentrum

dineren n Afgelopen week was het weer culinair genieten tijdens de speciale Kidsrestaurants van de Stichting Evenementen in het Oegstgeester Dorpscentrum.

Op 12, 13 en 14 december verzorgden de Culinaire Kids die de afgelopen periode aan de kooklessen van de Stichting Evenementen hebben deelgenomen een drietal Kidsrestaurants, waar familie en andere belangstellenden konden genieten van een heerlijk veel-gangen-diner. Verdeeld over drie restaurantdagen genoten zo'n 130 gasten zichtbaar van de verrichtingen van de culinaire talenten.

Nadat de gasten gastvrij werden ontvangen, lieten ze zich het uitgebreide menu goed smaken: stokbrood met kruidenboter, Italiaanse Tomatensoep met Pesto en Parmezaanse Kaas, een garnalenslaatje, roergebakken kip met verse groenten, vruchten en rijst, aardbeienbavarois en koffie.


Niet alleen was al het voorbereidende werk organisatorisch prima in orde. Ook tijdens de restaurants waren de Culinaire Kids druk met het de begeleiding van de gasten: het uitserveren van de gerechten, het inschenken van de drankjes en het afruimen.