Het brood van den Dulk wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met het gebruik van enkel natuurlijke producten.
Het brood van den Dulk wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met het gebruik van enkel natuurlijke producten. Foto: PR

Echte Bakker den Dulk vestigt zich in Oegstgeest

brood n Met de opening van winkelcentrum Nieuw Rhijnzicht heeft Echte Bakker den Dulk uit Katwijk een vestiging in Oegstgeest. De moderne, eigentijdse winkel is gevestigd naast de Jumbo. Echte bakker den Dulk is een echt familiebedrijf dat dit jaar zijn 90-jarig bestaan viert. Al vier generaties zit het bakken hun in het bloed.

Het brood van den Dulk wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met het gebruik van enkel natuurlijke producten. Het heeft een onderscheidende smaak door lange rijstijden en een speciale behandeling van de granen en zaden. "In al onze broodsoorten maken we gebruik van desem of voordeeg. Hierdoor heeft ons brood een rijping van minimaal 24 uur. Het gebruik van desem of voordeeg heeft een aantal voordelen; het geeft extra smaak aan het brood, het zorgt voor een langere malsheid en geeft een lekkere dunne en vooral krokante korst. Zaden en granen worden niet zomaar toegevoegd maar krijgen een extra behandeling om de smaak beter tot zijn recht te laten komen. Door zaden licht te branden, zonnebloempitten licht te roosteren of spelt te laten fermenteren komt de smaak van deze granen of zaden veel meer tot zijn recht in het brood. In de haver die we gebruiken verwerken we een beetje honing. Dit alles draagt eraan bij dat ieder van onze broodsoorten een eigen unieke smaak heeft die je nergens anders vindt."


24/7 bestelgemak

Echte bakker den Dulk heeft al meer dan tien jaar een webwinkel waar het gehele assortiment online besteld kan worden. Het adres van de website is www.echtebakkerdendulk.nl. Tot 23:00 uur besteld, is de volgende dag geleverd. Uniek is ook de mogelijkheid om per WhatsApp te bestellen. Dit is voor kleine bestellingen en werkt heel eenvoudig: Appje sturen, wachten op bevestiging, binnen 30 minuten ligt de bestelling klaar. Het speciale WhatsAppnummer is 06-82796470.
Echte bakker den Dulk is gevestigd in winkelcentrum Nieuw Rhijnzicht aan het Rustenburgerpad 7.


Bridgedrive voor KiKa

bridge n Voor de tweede keer organiseren vijf Leidse bridgeclubs (Crash, ADG, Pas, BOG en De Sleutels) een bridgedrive voor KiKa (K3: KiKaKerst), en wel op vrijdagavond 28 december.

Iedereen kan meedoen. Er wordt gespeeld in drie lijnen: A (voor gevorderden), B (voor clubbridgers) en C (voor beginners). Het streven is dat er minstens 80 paren meedoen en dat er minstens € 5.000 opgehaald wordt voor het goede doel. Een deel van de opbrengst gaat dit jaar naar Franniez, een Leidse stichting voor chronisch zieke kinderen.

De drive vindt plaats in het Denksportcentrum aan de Robijnstraat 4 te Leiden en begint om 19.45 uur. Na afloop is er een prijsuitreiking en een veiling (met loterij) voor KiKa en een gezellige nazit met hapjes.

Aanmelden kan tot en met 26 december. Het inschrijfgeld bedraagt €20 per paar, extra geld overmaken voor het goede doel mag. Maak het inschrijfgeld (én je extra Kikadonatie) uiterlijk 24 december over op rekening NL58ABNA0505659158 op naam van P. Smit en vermeld hierbij: Kika2018 en voor- en achternamen.

Opgeven kan via www.nbbclubsites.nl/district/9/activiteiten/maand/2018-12 of met een mailtje naar Albert Houtman (alberthoutman@casema.nl). Vermeld als onderwerp bovenaan de mail: Kika2018. Vermeld in de mail zelf: voornaam/achternaam van beide spelers en speelsterkte.