Parkinson Café

ontmoeting n Donderdag 20 december is iedereen van harte welkom voor de bijeenkomst van het Parkinson Café in de Bomenzaal van het Dorpscentrum aan de Lijtweg.

Er is een Kerstviering met een hapje en een drankje, en er zijn twee oefeningen van Dr. Beat door Koos van Touw.

Ook vertelt Desiree van Keulen van Het Verhalenrijk twee kerstverhalen: 'Vadertje Panov' en 'De vierde Wijze'
Het eerste verhaal , geschreven door Tolstoj, vertelt van een oude schoenmaker die ervan droomt op Kerst bezoek te krijgen van… het kindje Jezus. Hij zal er wel voor zorgen dat het hulpeloze kind in een lekker warm bedje komt in plaats van in een voederbak in een stal.
Het tweede verhaal is dat van de Vierde Wijze. Als er een bijzondere ster aan de hemel staat die de geboorte van een Koningskind aankondigt, besluiten vier Wijzen om hem te zoeken en geschenken te brengen. De vierde Wijze komt met lege handen bij het Koningskind aan en blijft dan maar buiten. Tot hij iets heel bijzonders ziet….
Tot slot worden er vier Kerststukjes verloot.

20 december, inloop vanaf 13.30 (start 14.00 uur) tot ongeveer 16.00 uur, in de Bomenzaal (1e verdieping) van het Dorpscentrum.


Actie Paardenkracht

geven n Op 20 en 21 december organiseert het Rijnlands Lyceum Oegstgeest de 23ste Actie Paardenkracht. Op donderdag 20 december zijn de leerlingen eerder vrij om bij familie, buren en bekenden aan het werk te gaan om geld te verdienen voor een onderwijsproject in Malawi.

Voor de vijftiende keer doet de school mee aan Edukans Going Global. Edukans heeft in een aantal landen langlopende projecten die steeds voor drie jaar worden gefinancierd. Ieder jaar mogen leerlingen van de deelnemende scholen op bezoek bij zo'n project om met eigen ogen te zien waaraan het opgehaalde geld besteed wordt. Edukans streeft ernaar dat meer kinderen langer naar school gaan en beter onderwijs krijgen.

Op 12 december deden Jamie van Loon en Yasin Angudi (leerlingen uit 5 havo) verslag van hun reis in februari 2018 naar Ghana. Zij waren onder de indruk van de vindingrijkheid, de leergierigheid en het geluk dat hun leeftijdgenoten in Ghana uitstraalden.

In het kader van Actie Paardenkracht zijn er diverse activiteiten op de school. Er zijn iedere dag 'bake & tosti-sales', klassen sluiten weddenschappen af met hun docenten en is er ook weer de boekenmarkt. Op 21 december komen alle leerlingen het verdiende geld inleveren bij hun mentor. Die dag zijn er nog verschillende activiteiten, zoals kerstontbijt met je klas, een flash mob, een panna-cuptoernooi en 'schaken met de rector'. Opa's en oma's van leerlingen in de bovenbouw zijn uitgenodigd om die dag te genieten van een door leerlingen verzorgde 'high tea'.