Thomas en zijn vrouw Jacqueline sporten voor KWF Kankerfonds. Een gedeelte van de opbrengst van het siervuurwerk gaat voor het KWF. | Foto Wil van Elk
Thomas en zijn vrouw Jacqueline sporten voor KWF Kankerfonds. Een gedeelte van de opbrengst van het siervuurwerk gaat voor het KWF. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Thomas de Tombe fietst voor KWF

fietsen n Thomas de Tombe heeft zes keer meegedaan aan de Alpe d'HuZes -actie. Na zes jaar niet te hebben meegedaan, gaat hij op 7 juni 2019 voor de zevende keer de berg te lijf. Tijdens de vuurwerkverkoop heeft hij een ludieke actie voor KWF Kankerbestrijding.

Thomas de Tombe voetbalde in zijn jeugd bij ASC: "Ik wilde graag een racefiets, maar dat mocht niet van mijn vader. Ik kocht er in 1981 toch stiekem een. Ik was zestien. 'Als je maar voorzichtig bent', zei mijn vader". Om op één dag zes keer de berg op te kunnen fietsen, een rit van 13,8 kilometer en dezelfde weg terug, traint Thomas iedere zondag. "75 kilometer per keer. Ik fiets ook wel toertochten als de Amstel Goldrace. Wij, De Vrijbuiters, fietsen met twee teams van totaal zestien man en verkopen onder andere reclame voor op de shirts. Ons sponsoren kan via de website teamdevrijbuiters.nl/het-team/." Ook Jacqueline, zijn vrouw, gaat mee de berg op. "Maar dan drie keer lopend!" Hun motivatie is om van kanker een beheersbare ziekte te kunnen maken: "Het is fantastisch om daaraan met sporten en bijdrage te kunnen leveren!".

Thomas heeft tijdens de vuurwerkverkoop op 28, 29 en 31 december mooi siervuurwerk 'Pretty in Gold' in de aanbieding. "De Alpe d'HuZes pot kost €7,95 in de winkel. Daarvan doneren we €4,50 aan het KWF, met dank aan de leverancier Vulcan die ons deze pot voor een speciale prijs levert."

Op 31 december sluit Thomas zijn winkel in de De Kempenaerstraat na een totale leegverkoop. Na een verbouwing komt medio februari zijn vrouw in het voorste gedeelte van het pand, samen met een vriendin, met een winkel met lingerie. In het achterste gedeelte zet hij zijn handelsbedrijf voort.