Wisseling van de wacht bij columnschrijvers OKé

schrijven n Sinds 2012, al meer dan zes jaar dus, treffen lezers elke week een column van de Raad van Kerken en het kerkblad OKe aan in de Oegstgeester Courant.

Leden van bij de Raad aangesloten kerkgenootschappen geven beurtelings hun visie over een aan kerk en samenleving gerelateerd onderwerp. Daarbij ligt zoveel mogelijk een accent op ons eigen dorp Oegstgeest.

Aan het eind van dit jaar neemt het 'schrijversgroepje' afscheid van twee collega's. Robert Roth (Gereformeerde Kerk vrijgemaakt) gaat binnenkort Oegstgeest verlaten. Dik Kompier (rooms-katholieke parochie) draagt - na vanaf het allereerste begin te hebben meegedaan - het stokje nu over.

Gelukkig staan er twee opvolgers klaar: Jelle Wesseling (GKv, werkzaam in de medische wereld) en Iris van der Heul, (predikant van de Protestantse Gemeente Oegstgeest). Daarnaast blijven Arjan de Kok (PGO), Alice Siepelinga (Nederlands Gereformeerde Kerk) en Koos van der Bruggen (RK parochie) actief. Samen hopen zij de lezers van de Oegstgeester Courant ook in 2019 te blijven informeren, inspireren en wellicht soms ook prikkelen. "Commentaar van u als lezer is altijd welkom."


55+ gespreksgroep

ontmoeting n Donderdagmiddag 3 januari gaat de Radius 55+ gespreksgroep weer van start in de Haeswijkflat aan de Kennedylaan 141, van 14.00 tot 16.00. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

"We maken een vrolijke start in het nieuwe jaar met het gespreksonderwerp. Regelmatig verschijnen er columns in kranten waar je om kunt lachen maar die je tegelijkertijd aan het denken zetten. Daarover gaan we deze maand van gedachten wisselen.Hebt u zin om te komen luisteren en meepraten, dan bent u van harte welkom."


Spaans bij K&O

Cursus n Op reis naar Cuba? Leer dan Spaans om je wegwijs te maken.

Met de cursus voor beginners van Spaans en Cubaanse cultuur 'Mi Cuba' voor reizigers naar Cuba leren cursisten de Spaanse taal, maar in tegenstelling tot andere cursussen Spaans, leren ze uitdrukkingen en woorden die in Cuba gewoon zijn. Deelnemers komen ook meer te weten over mooie plaatsen om te bezoeken, de geschiedenis, de muziek en de natuur van het eiland.

Twaalf lessen, vanaf 14 januari op de maandagochtend.