Nieuws van de Oegstgeester Volksuniversiteit K & O

leren n Volksuniversiteit K & O organiseert in de komende weken weer veel mooie activiteiten. Het nieuwe voorjaarsprogramma van 2019 is te vinden op www. ko-oegstgeest.nl. Inschrijven kan nu al

Legenden

Een college van Andrea Maddalena op donderdagavond 24 januari om 20.00 uur met als titel Etrusken - de schittering van het verborgen goud. In het gebied tussen Lazio, Umbrië en Toscane overleven nog volksverhalen en legenden over de mysterieuze beschaving van de Etrusken. Een zorgvuldige reconstructie zal geleidelijk toegang bieden aan een schat aan fascinerende verborgen informaties die onverwacht stukken van de incomplete Etruskische mozaïek worden, om vervolgens de fragmenten van een oude gouden draad terug te vinden, die nieuwe fascinerende vragen oproepen over de oneindige capaciteiten van de mens.

Speelboot van hout

Deze winter kunnen deelnemers van de cursus 'Een speelboot van hout' echt hout bewerken bij de Volksuniversiteit K en O. De driedelige cursus vindt plaats in de prachtige ambiance van de historische scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel. Onder de geur van vers hout kun je een prachtige boot maken; een speelboot die echt kan varen en schitterend is om te zien. Wanneer de boot af is, kun je de zeilen met touwen bedienen. "Als de wind in het grootzeil komt, loeft hij op", vertelt Alexander de Vos, eigenaar van de scheepswerf en cursusleider. "Dat betekent dat de boot naar de wind toe draait. Als de wind in de fok komt, dan valt hij af. Dan draait de boot van de wind af." In februari start de cursus 'Zeilboot' op 10, 17 februari en 10 maart 2019. Prijs van de 3-delige workshop is € 52,50 en materiaalkosten € 40,-.

K&O Oegstgeest, Lange Voort 2 u, (071) 5237165. ko.oegstgeest@12move.nl. www.ko-oegstgeest.nl