Sfeervolle schrijfmiddag op 10 december in bibliotheek

schrijven n Op de dag van de Rechten van de Mens houdt Amnesty Oegstgeest, in samenwerking met de Openbare Bibliotheek, een bijzondere schrijfmiddag om mensen te steunen die vervolgd worden om hun strijd voor de mensenrechten.

Er zijn voorbeeldbrieven, schrijfpapier en groetenkaarten, ook voor kinderen. En kleine Amnestycadeautjes als pennen, en onderleggers.
Bij het schrijven krijgen deelnemers een zelfgebakken lekkernij aangeboden bij een kopje thee of voor kinderen een frisdrankje.
Zoals elk jaar staan bepaalde personen centraal, want daar gaat het natuurlijk om: mensen van wie de vrijheid is afgenomen terwijl ze maar één doel hadden: de samenleving humaner maken.

'Het gaat om het helpen van mensen van wie de vrijheid is afgenomen'

Bijvoorbeeld Atena Daemi in Iran. Zij komt op tegen de doodstraf. Ze liet zich er kritisch over uit op Facebook en Twitter en kreeg hiervoor zeven jaar gevangenisstraf.
Of Nawal Benaissa in Marokko. Deze mensenrechtenverdediger wordt vervolgd vanwege commentaren die ze op Facebook plaatste met kritiek op het buitensporig geweld dat gebruikt werd door de veiligheidsdiensten tegen demonstranten in het Rifgebied.


Informatie over hen beiden en andere voorvechters bij de stand van Amnesty Oegstgeest: Openbare Bibliotheek, Lange Voort 2 T. 10 december 14.00 - 16.00 uur.