Marco van der Horst en Judith Heemskerk organiseren voor de vierde maar een sfeervolle kerstmarkt op het Boerhaaveplein.
Marco van der Horst en Judith Heemskerk organiseren voor de vierde maar een sfeervolle kerstmarkt op het Boerhaaveplein. Foto:

Creatieve Kerstmarkt op het Boerhaaveplein

kerst n Zaterdag 15 december is het Boerhaaveplein in Haaswijk in kerstsfeer gehuld.

Judith Heemskerk en Marco van der Horst zijn zo´n vier jaar geleden begonnen met het organiseren van markten op het Boerhaaveplein. Deze waren er in Oegstgeest nog niet en blijken een gezellige sfeervolle aanvulling op de bestaande activiteiten die Oegstgeest rijk is. "Het is een hobby geworden", vertellen ze beiden enthousiast. Beide werken, Judith in de mode en Marco in de zorg. Marco is tevens bestuurslid van de buurtvereniging die deze markten mede mogelijk maakt.

"Inmiddels tellen we er jaarlijks vier markten; de paasmarkt, rommelmarkt, zomaarmarkt en nu voor de vierde keer de creatieve kerstmarkt. Geen commerciële standhouders maar veel creatieve Oegstgeestenaren die hun eigen producten aanbieden."

Het Boerhaaveplein staat er op zijn kerstbest bij; vol met kramen waar men van alles kan vinden wat met kerst van doen heeft. Zo zijn er kerstkaarten, sieraden, sjaals, kerstartikelen en leuke hebbedingetjes, huidverzorging, tassen, kerst-attenties, verse oliebollen en andere smakelijkheden.

Activiteitencentrum Jottem is aanwezig en heeft op de markt een eigen kraam met ambachtelijke en creatieve producten. Geniet van een glaasje glühwein of een overheerlijke kroketje gemaakt in de eigen keuken van Rob van 't Haasje, die deze markt ook mede mogelijk maakt. Dit alles rond de knapperend vuurtje.

Zaterdag 15 december: 10.00 tot 15.00 uur Boerhaaveplein.