De kerstvossenjacht in 2017 was een groot succes. Daarom dit jaar opnieuw een editie. | Archieffoto Robert Roth
De kerstvossenjacht in 2017 was een groot succes. Daarom dit jaar opnieuw een editie. | Archieffoto Robert Roth Foto: Robert Roth

Kerstvossenjacht, vuurkorven en vossen-selfies op 15 december

kerst n Het begint een traditie te worden: de jaarlijkse kerstvossenjacht. Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en wil jij ook jagen op de kerstvossen? Zaterdag 15 december om 15.00 uur wordt het startsein gegeven bij de Rehobothkerk, Lijtweg 1 in Oegstgeest.

Kinderen kunnen samen met hun ouder(s) of verzorger(s) op jacht naar verschillende kerstvossen. Als je een vos gevonden hebt mag je een leuke selfie maken met de vos. Iedere vos heeft te maken met het thema kerst. Als je terugkomt kun je lekker opwarmen bij de vuurkorf met warme chocomelk & marshmallows. Alle deelnemers die dat willen kunnen hun vossen-selfies delen in een tijdelijke WhatsApp-groep, zodat we samen de leukste selfies kunnen bekijken op een scherm.

Iedereen mag zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes gezellig meenemen. De middag is afgelopen om uiterlijk 17.00 uur.

Let op: de organisatie zorgt niet voor begeleiding tijdens het zoeken van de vossen; de ouder(s) / verzorger(s) zijn daarvoor verantwoordelijk. Voor de selfies is het handig om een telefoon mee te nemen.

Tot woensdag 12 december kun je je opgeven via de website: www.ngkoegstgeest.nl/kerstvossenjacht. Hier vind je ook meer informatie.

De Kerstvossenjacht wordt georganiseerd door de Nederlands Gereformeerde Kerk Oegstgeest en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Oegstgeest.


Heeren van het Dorp

Ontmoeting n Eens in de zes weken komt een aantal Heeren onder het genot van een kopje thee of koffie bij elkaar om over een bepaald onderwerp van gedachten te wisselen. Elke Heer uit het Dorp is dan welkom; er is geen lidmaatschap of iets dergelijks vereist.

Op dinsdagmiddag 11 december van 14.00 tot 16.00 uur luiden de Heeren het oude jaar uit onder het genot van een heerlijk drankje. Dat gaat gebeuren bij Radius, locatie Haeswijk, Pres. Kennedylaan 141 in Oegstgeest.

Van tevoren aanmelden wordt op prijs gesteld; graag bij Radius, Adinda Heemskerk, 071-7074200, a.heemskerk@radiuswelzijn.nl. Kosten: €1,- voor de drankjes.


Kerstconcert op zondag 16 december in Willibrordkerk

kerst n Op zondag 16 december is iedereen om 20.00 uur van harte welkom in de H. Willibrordkerk om te luisteren naar het kerstconcert van het Gemengd Koor St. Willibrord Oegstgeest onder leiding van Mijke de Ru.

Het koor zingt werken van onder anderen Jenkins, Messaus, Rutter, Stopford, Whitbourn en een deel uit de Messiah van Händel. Een instrumentaal ensemble en de vaste organist-pianist Martin Gordijn zorgen voor de begeleiding. Een gedeelte van het concert is een kerst-scratch waarin gastzangers het koor versterken.
Het concert duurt ongeveer vijf kwartier; er is geen pauze. Na afloop wordt een ieder getrakteerd op een drankje.


Plaats: H. Willibrordkerk, Rhijngeesterstraatweg 35, Oegstgeest
Aanvangstijd: 20.00 uur
Toegang gratis, collecte bij de uitgang