Tanjim Brom is blij een goede opvolger te hebben gevonden in Joost van Vliet. | Foto Willemien Timmers
Tanjim Brom is blij een goede opvolger te hebben gevonden in Joost van Vliet. | Foto Willemien Timmers Foto:

Wine & Dine wordt The Captain's Bar

zakelijk n In september 2012 opende de Oegstgeestse Tanjim Brom haar restaurant Wine & Dine aan de Endegeesterlaan. Deze zomer besloot ze te stoppen, en het restaurant over te doen aan een ander. "Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen zes jaar. Mooi hoe ik de zaak vanuit het niets heb kunnen opbouwen. Het is nu tijd voor andere dingen." Op 22 december zal zij voor het laatst de deur van haar zaak achter zich dichttrekken.

Door Willemien Timmers

Brom is erg blij met Joost van Vliet, die op dezelfde plek verder gaat met een restaurant. "De overname is erg soepel verlopen. Ik ben blij dat ik hem gevonden heb om het restaurant over te nemen. Ik heb immers veel uren, energie en liefde in deze plek zitten. Joost is een waardige opvolger."

Het zal wel even wennen zijn voor Tanjim Brom, al kijkt ze uit naar de nieuwe periode die voor haar ligt. "Mijn vele vaste gasten ga ik zeker missen. Ik hoop hen in Oegstgeest in een andere setting nog vaak tegen te komen."

Half februari

Joost van Vliet heeft ook veel waardering voor het proces, en kijkt ernaar uit om een restaurant te beginnen in Oegstgeest. "Vanaf half februari zal hier, onder het Witte Huis, een gezellig bistro- en grill-restaurant openen dat The Captain's Bar gaat heten." De Captain's Bar is een onderdeel van de Hogenelst Horeca Groep waaronder onder andere La Cubanita, Bregje en Heinde & Ver vallen.

De nieuwe eetgelegenheid, die iets laagdrempeliger zal zijn dan het huidige Wine & Dine, zal vooralsnog enkel diners serveren en dus alleen 's avonds open zijn. "We willen een plek zijn waar iedereen van 8 tot 88 zich thuis voelt. Of je nu directeur bent en met collega's komt eten, of je wilt met je vriendengroep bijpraten tijdens een gezellig etentje, iedereen is hier welkom." De nieuwe eigenaar legt uit dat er bij The Captain's Bar alleen met topproducten gewerkt zal worden. "Er komt een uitgebreide kaart met veel klassieke gerechten en vooral lekkere steaks. En wat we ook serveren, vlees of vis, alles is duurzaam." Joost van Vliet heeft lang vanuit Bali de horeca-branche ingericht, en kwam bij het surfen veel plastic tegen in het zeewater. "Sindsdien doe ik erg mijn best duurzaam te leven, en ook bedrijfsmatig circulair te werken."

make-over

Hij heeft er duidelijk zin in om het restaurant een bij de naam passende make-over te geven. Er wordt een nieuwe keuken geplaatst, en de hele zaak zal een nautisch thema krijgen. Ook het terras zal worden aangepakt, zodat iedereen als de lente begint weer heerlijk buiten van een drankje genieten of een hapje kan eten, al dan niet met uitzicht op de groene Rhijngeesterstraatweg met zijn mooie villa's. "Ik ben er trots op dat ik op deze prachtige plek een restaurant mag beginnen. Dit restaurant is de eerste in een serie Captain's Bars die op verschillende plaatsen in Nederland open zullen gaan. Oegstgeest heeft de primeur!"


Brandweer haalt tak uit boom

HULP n Afgelopen zondagmorgen, 2 december moest de brandweer om ongeveer 11.30 uur uitrukken voor een loshangende tak.

De tak zorgde op de Nassaulaan voor een gevaarlijke situatie.

De brandweer heeft uiteindelijk de situatie veilig gesteld en de losse tak verwijderd.