Afbeelding
Foto:

Alarm

Het alarm op de eerste maandag van de maand is een prachtige herinnering voor de maandelijkse oud-papieractie. De leden van de voetbalvereniging FC Oegstgeest halen dan oud-papier op in Oegstgeest. Dat hebben ze overgenomen van UDO die dat voorheen deed. De Fusie Club Oegstgeest is ontstaan door een fusie tussen die club en de Voetbal Vereniging Oegstgeest. Het schrikeffect van het alarm is nu groter dan ooit. Ineens ging mijn mobiele telefoon tekeer als een bezetene. En vrijwel direct erachteraan het alarm aan de overkant uit de mast met die loeiharde sirene. Je zou op dat moment in een ruimte zijn met een heleboel andere mensen. Dan moet dat oorverdovend zijn geweest. Of in een ruimte waar het heel stil is, om bijvoorbeeld een baby niet wakker te maken. Nou, dan is die gelijk wakker! Of dat in een lunchroom de bediening van schrik het dienblad laat vallen op het moment dat je net een slok koffie wil nemen. Ik hoop dat het allemaal meevalt! Wil van Elk


Nominaties Sportprijzen

sport n Het jaar 2018 is alweer bijna ten einde. Er zijn op sportief gebied binnen Oegstgeest vast weer een hoop mooie resultaten behaald, waar wij als Oegstgeestenaren trots op kunnen zijn.

"Graag horen wij van u welke sportman of sportvrouw, welk sportteam/jeugdsportteam, welke sportvrijwilliger, of welk sporttalent uit Oegstgeest u wilt nomineren voor een prijs in genoemde categorieën", vertellen Bas Koster en Anneke Anholts van Sportcafé Oegstgeest. "De nominaties ontvangen wij graag voor 31 december op e-mailadres: info@sportcafeoegstgeest.nl."

In februari of maart 2019 zal de uitreiking van de sportprijzen op een nog nader te bepalen datum plaatsvinden.


Auto botst op lesauto

politie n Op zaterdagmiddag 1 december is in de Rozenlaan een rij-instructeur gewond geraakt nadat een auto achterop de lesauto botste, dat meldt Unity.fm.

De lesauto stopte voor een tegemoetkomende auto, waarna de auto achterop de lesauto klapte.

De rij-instructeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden door een berger weggesleept.