Afbeelding
Foto:

Steffanie Caspers

Altijd boeiend om jongeren te spreken die heel weloverwogen hun loopbaan plannen. Steffanie Caspers is daar een opmerkelijk voorbeeld van.

Door John Vroom

"Van jongs af aan heb ik altijd al een passie gehad voor sport, zoals handballen, wielrennen, hardlopen en bootcamp en was mij bewust dat voeding daarbij een belangrijke factor was en dat was dan ook voor mij aanleiding om Voeding en Diëtetiek te gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Met dat diploma op zak was ik dan ook afgestudeerd Voedingsdeskundige. Maar wat dan daarna? Ik ben toen met mijn vriend zes maanden rond gaan reizen door Australië zodat ik goed kon nadenken over mijn verdere toekomstplannen en daar is het idee ontstaan om zelf een praktijk te gaan starten. De naam wist ik ook al, Feel Good.

Terug in Nederland heb ik mijn titel Diëtist behaald, zodat ik alle papieren in huis had om een eigen praktijk te starten. Om extra ervaring op te doen heb ik stagegelopen bij een diëtistenpraktijk in Amsterdam, waar ik met diverse culturen en ziektebeelden in aanraking ben gekomen. Door mijn passie voor sport ben ik ook de opleiding Sportdiëtetiek gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam en ook met dat diploma op zak mag ik de titel Sportdiëtist dragen. Tijdens mijn studie had ik een bijbaantje bij Jumbo in Oegstgeest op de broodafdeling. Erg leerzaam om in de praktijk te zien wat men en met name jongeren in de schoolpauzes aan minder gezonde producten kochten. Eind 2012 heb ik het besluit genomen om het in Australië geboren idee ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren en sinds maart 2013 is sport I voedingsadviesbureau Feel Good (www.feelgoodlovelife.nl) een feit en begeleid ik met veel plezier cliënten bij het realiseren van een gezonde leefstijl en sporters bij het optimaliseren van hun voedingspatroon in relatie tot sport. Sinds dit seizoen ben ik met mijn praktijk ook verbonden aan de [jeugd-] spelers van ZZ Leiden Basketball, maar dat is één van de werkzaamheden binnen mijn praktijk, want ik zie niet alleen sporters, maar ook veel particulieren die willen afvallen, aankomen, met diabetes, te hoog cholesterol, etc. Een veelzijdig en daardoor leuk beroep dus!". Tja Steffanie, zeer opmerkelijk!

Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding