Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Over onheuse bewoordingen

-Er zijn gelukkig heel wat Oegstgeestenaren die zich vrijwillig inzetten om het karakter van ons dorp, inclusief het groen, in stand te houden. Dat verdient waardering van ons allen.

-De heer Tim van Tongeren, tot voor kort fractievoorzitter van Progressief Oegstgeest, oordeelt daar anders over. In zijn column in de Oegstgeester Courant van 28 november jl. (pag. 7) schrijft hij: "Tot ons aller vrolijkheid hebben we enkele dorpsgenoten die met overgave de rol van pathologische querulant willen vervullen." De directe aanleiding voor deze opvallende mening is het verzet tegen de inmiddels onnodig gebleken kap van een flink aantal gezonde laanbomen in de Bloemenbuurt.

-Daar blijft het niet bij. Zij die zich inzetten voor het behoud van monumenten als b.v. Landgoed Endegeest en Rhijngeest, maar ook kleinere eveneens erkende monumentale objecten, wordt verweten van Oegstgeest een soort Anton Pieckestan te willen maken.

-De tekst van de heer Van Tongeren stoelt op onvoldoende kennis van zaken, is niet geestig en wat betreft de woorden 'pathologische querulant' ronduit beledigend.

Jan J.L. de Soeten


Nieuwe boekenmarkt 'klein maar fijn'

lezen n De grote Amnesty Boekenmarkt was weer een succes. Er zijn boeken en cd's verkocht voor 3.800 euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan het werk van Amnesty.

Voor het grootste deel van de overgebleven boeken zijn goede doelen gevonden, onder andere het RoPaRunTeam 172 van Sanquin.

Maar, er zijn nog mooie boeken apart gehouden. Die zijn te koop voor slechts 1 euro per stuk.
Locatie: Dorpscentrum, Lijtweg 9, Oegstgeest.
Tijden: dinsdag 11 december en woensdag 19 december van 10.00 tot 12.00 uur.
Zie ook www.oegstgeest.amnesty.nl.


Hond vermist

Vermist n Een bericht over de sinds 30 november vermiste loopse herdershond Benchi, die vermoedelijk is gestolen uit de achtertuin van de eigenares in de Soembastraat in Oegstgeest, houdt de gemoederen in de wijk en op Internet goed bezig.

Volgens de vermissingsposter had ze geen riem, maar wel een grijze vlooienband om: "Ze is zachtaardig en lief voor kinderen. Zij is het best te benaderen door haar naam te noemen".

Het verzoek is om een foto te maken – probeer haar niet te vangen – en te mailen naar info@vermiste-honden.nl.


Afbeelding