Lars van Bommel probeert de verdediging van Koudekerk te doorbreken. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FCO krijgt loon naar werken

voetbal n FCO kreeg afgelopen zaterdag loon naar werken. Of zoals hoofdsponsor Rijndorp Installaties, Ron van Ommen, het uitdrukte "Dik verdiend, maar zwaarbevochten". Al snel in de eerste helft keek FCO tegen een achterstand aan die tot de tachtigste minuut zou duren. Vijf minuten later kon dat met een prachtig doelpunt zelfs omgezet worden naar een 2-1 einduitslag.

De laatste weken zat het niet mee voor de selectie van FCO. Ondanks de grote inzet en groot overwicht tijdens beide uitwedstrijden lukte het niet om dit overwicht om te zetten in drie punten. Het bleef tweemaal bij een gelijkspel. Daarom is het des te belangrijker om thuis tegen Koudekerk wel die drie punten binnen te halen.
Vooral in het begin van de eerste helft had Koudekerk de meeste kansen. Dit resulteerde al vroeg in een doelpunt tegen. Zo nu en dan kwam FCO wel met mogelijkheden, maar tot afronding kwam het niet.

De tweede helft liet een heel ander plaatje zien. Het overwicht van FCO werd groter en groter. Langzaam doemde het spookbeeld van vorige week weer even op. Voortdurend op de helft van de tegenstander voetballen en toch niet tot scoren komen. Dat was nu wel anders, de ene kans na het andere werd gecreëerd. Het feit dat nog steeds niet was gescoord kon op het conto van de keeper van Koudekerk worden geschreven. Hij verijdelde er velen.

In de tachtigste minuut constateerde de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied op de ingevallen Bob den Hollander en besliste in het geven van een penalty. Adil Harfaoui schoot onberispelijk in: 1-1. Een minuut of 15 eerder bleef de overtreding op Joep van Tulder in het strafschopgebied nog onbestraft.
Een minuut of zes later in de 86ste minuut werd het harde werken van de selectie dan eindelijk beloond met een prachtige voorzet van Harm Jaap Boerma van links op de wreef van Bob den Hollander die op rechts in het strafschopgebied tot schot kon komen. Bob schoot de bal diagonaal in. Ditmaal was de keeper kansloos: 2-1. Een zeer verdiende en gekoesterde voorsprong.

Het einde van de wedstrijd verliep wat rommelig. Op zich een sportieve wedstrijd, maar door het vele praten van de spelers van Koudekerk deelde de scheidsrechter een aantal gele kaarten uit.

Al met al een verdiende overwinning voor FCO. Na een aantal teleurstellende wedstrijden met puntendeling, eindelijk loon naar werken.

Fiks op veerkracht langs Oranje Wit

korfbal n Afgelopen zaterdag heeft korfbalvereniging Fiks in Dordrecht de ontmoeting tegen Oranje Wit in het voordeel beslecht. Het was een buitengewoon doelpuntrijk treffen; uitslag 26-28. Bijzonder hoog gezien de 50 minuten speeltijd.

Het kleine verschil bewijst dat het een echte clash is geweest tussen twee formaties die uitgesproken kandidaten zijn voor klassering in het linkerrijtje. Winnaar is zeker ook het vele publiek dat op deze wedstrijd was afgekomen. Het boeide van het begin tot het eind.

Feit was dat Fiks veelal het voortouw had. Slechts twee keer had de thuisploeg een minieme voorsprong in handen. De eerste scorende flow van de formatie van Rick Nell en Nico van Welzen begon na 5-5. Melissa Heijne tekende uit een vrije bal (haar specialiteit, waaruit ze vaker zou scoren) voor 5-6. In dezelfde minuut tekende Kevin Vreeken voor 5-7 en na 6-7 liep Fiks razendsnel uit naar 8-14. Dominic van Welzen maakte indruk door in minuut 16 twee keer de korf te doorboren. De Dordtse formatie liet al voor rust veerkracht zien. De achterstand liep niet verder op door mee te blijven scoren. Het wekte geen verwondering dat de rust aanbrak met een hoge score: 14-19. Zeker bij zaalkorfbal is dit een overbrugbare marge en Fiks was realistisch genoeg om te beseffen dat een tegenstander als Oranje Wit daartoe zeker in staat zou zijn. Bij Fiks kwam de onvermijdelijke periode dat het schot niet viel en de tegenstander zich met volle inzet in de wedstrijd terugvocht. Na zes minuten in de tweede helft was de voorsprong geslonken tot 20-21. "Nee, ik heb geen moment gedacht dat wij de ontmoeting uit handen zouden geven. Ik heb een goede ploeg staan die op juiste momenten goede keuzes kan maken", lichtte trainer Rick Nell na afloop toe. Ondanks drie gemiste strafworpen wist Fiks op cruciale momenten toch te scoren. De inzet van Dominic van Welzen (23-26) twee minuten voor tijd was het moment dat de beslissing in dit geweldige treffen viel. Fiks liep uit naar 24-28, maar de tegenstander bleef volharden om het maximale eruit te halen en kwam nog terug tot 26-28. Wel een verdiende zege voor Fiks, omdat het vrijwel de gehele wedstrijd aan de leiding ging. Ook Lianne Anholts en Michelle Rozenbroek troffen voor Fiks doel. Helaas wist het tweede selectieteam niet van Oranje Wit 2 te winnen. Trainer Rob Schoof: uit de uitslag van 14-12 kun je één ding concluderen: "Er is gewoonweg veel te weinig gescoord."