Vers van de maand

Het oude jaar is heel erg moe,
het sukkelt naar z'n bedje toe.
Straks slaat het klokje twaalf keer.
Dan zie je 't oude jaar nooit meer

en komt het nieuwe jaar eraan.
Ik zal vast bij het raam gaan staan
want straks, precies om twaalf uur,
is heel de hemel vol van vuur

en flitsen, en een hoop kabaal!
Ik vind het prachtig allemaal,
maar 't nieuwe jaar is nog zo klein..
Zou het niet bang voor knallen zijn?

Nog even en het is zover: we kunnen gaan aftellen en wegknallen. Hoewel het laatste misschien verboden wordt en het eerste niet door iedereen wordt gedaan.
Sommigen kunnen niet snel genoeg afscheid nemen van het oude jaar, omdat de herinneringen teveel pijn doen. Anderen beleefden de vreugde van een geboorte, een nieuwe liefde, een andere baan.
Voor kinderen is het altijd spannend. Dichter en kinderboekenschrijver Hans Kuyper (1962) laat een kind die overgang van oud naar jong beleven. Sommigen mogen opblijven, anderen worden even voor twaalf wakker van de flitsen en het geknal. Hoe jonger je bent, des te spannender is het.

Het oude jaar is moe en mag gaan, het nieuwe staat te popelen en gaat meteen beginnen. En het geknal? Dat gaat ook weer voorbij.

Ronald da Costa


Kerstviering Senioren

kerst n Op woensdag 19 december van 16.30 uur tot ongeveer 19.30 uur (Inloop vanaf 16.00 uur) is er voor de senioren van Oegstgeest een Kerstviering in het Dorpscentrum aan de Lijtweg, georganiseerd door de Protestantse Gemeente Oegstgeest.

Het belooft een afwisselend programma te worden, waaraan onder andere Cappella pro Cantibus haar medewerking zal verlenen. Evenals andere jaren is er een eenvoudige maaltijd.
GeĂ¯nteresseerden kunnen zich voor 12 december opgeven bij de onderstaande personen en als men niet op eigen gelegenheid kan komen, kan er voor vervoer gezorgd worden.
Aan het einde van de avond wordt er een collecte gehouden.
Mevrouw A. Brandt Tel: 5174386, Mevrouw G. Kooijman Tel: 06-18392604, Mevrouw W. Kwestro Tel: 5174193, Mevrouw M. de Ruijter Tel: 5176158 of via de mail: johanwil.kwestro@casema.nl.


Kerstconcert Hartebrugkoor

kerst n Het Hartebrugkoor geeft op zondag 16 december om 15.00 uur haar traditionele kerstconcert in de Hartebrugkerk aan de Haarlemmerstraat 110/hoek Lange Mare te Leiden. Op het programma staan klassieke werken in de sfeer van kerstmis. Toegangsprijs € 15,00.