Vrijwilligers, dierenartsen en andere mensen die met het Vogelasiel te maken hadden kwamen zaterdagmiddag afscheid nemen. Het was een warme en gezellige bijeenkomst. | Foto Wil van Elk
Vrijwilligers, dierenartsen en andere mensen die met het Vogelasiel te maken hadden kwamen zaterdagmiddag afscheid nemen. Het was een warme en gezellige bijeenkomst. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Vogelasiel dicht

Afscheid n Vrijwilligers, dierenartsen en andere mensen die met het Vogelasiel te maken hadden kwamen zaterdagmiddag afscheid nemen van Carla van Steenbergen. Het Vogelasiel is dicht per 1 december 2018.

Een roek, een eend en drie duiven. Meer dieren zijn er niet. De meester deurtjes van de vogelkooien staan dan ook open. "Ze worden binnenkort weer teruggezet in de natuur", vertelde een vrijwilliger die nog even aandacht gaf aan de vogels. Vogels kunnen er niet meer worden gebracht.

Overleg

De Stichting Dierenambulance en het Vogelasiel in Oegstgeest waren per 1 juli 2017 al van elkaar los, maar dat bracht nog niet de beoogde rust voor de intensieve opvang. Per 1 december dus een volledige sluiting. De Stichting is volop in overleg met de gemeente Leiden over nieuwbouw voor de Dierenambulance en voor de vogelopvang. (Wil van Elk)