Pieter van der Ploeg met Frans Bauer: Vriendschap voor het leven | Foto Dick Teske
Pieter van der Ploeg met Frans Bauer: Vriendschap voor het leven | Foto Dick Teske Foto: TESKE, DICK

Sterren aan Zee concerten

lezersreis n De in Katwijk wonende impresario Pieter van der Ploeg presenteert volgend jaar de '35 jaar Sterren aan Zee concerten'. Met zijn organisatie Music off Life organiseert hij deze concerten die in het teken staan van de KWF. Uitgeverij Verhagen krijgt de gelegenheid deze optredens speciaal als lezersreis met korting aan te bieden.

"De optredens begonnen 35 jaar geleden met een concert waarin Louis van Dijk, Pim Jacobs en Pieter van Vollenhoven in het bouwvallige Circustheater speelden", vertelt Pieter. 'Gevleugelde vrienden' werd een succes. Daarna volgden vele klassieke concerten in het Circustheater. Door Joop van den Ende en de toenmalige directeur van het theater werd me gevraagd om de Sterren aan Zee concerten voort te zetten op de maandagavonden, dan hebben de musicalspelers hun vrije dag. Naast de uitnodiging om klassieke concerten te organiseren ging Pieter zich ook toeleggen op een populaire concertserie. "Ik hoorde van ene Frans Bauer en ging luisteren in een zaaltje in Fijnaart. Het werd vriendschap voor het leven." Frans Bauer: "Pieter van der Ploeg vroeg of ik in het Circustheater wilde staan. Daar schrok ik eigenlijk van. Het Circustheater was toch veel te groot voor mij om te vullen. Uiteindelijk hebben Pieter en mijn manager me overgehaald en het was volle bak. Pieter geloofde in mij. Dat is ook een van de redenen dat ik volgend jaar mijn 25 jarig jubileum, precies op 11 maart groots ga vieren. Ook Pieter viert op deze avond dat zijn concertserie 35 jaar geleden ontstond. De opbrengst gaat naar de KWF Kankerbestrijding."

"Ik graag dat de lezers in het gebied van Uitgeverij Verhagen een zorgeloze avond uit bieden", vertelt van der Ploeg. "Er staan twaalf concerten op stapel met Willeke Alberti en Mart Hoogkamer, Rob de Nijs, Ruth Jacott, André Hazes, Wesley Klein, Marianne Weber en John de Bever en vele anderen. Iedereen mag meegenieten, dus hou de krant in de gaten."


Mooie feestdagen via het Repair Café

repareren n Het gourmetstel, op tafel tijdens Sinterklaas of Kerstmis, maar doet hij het nog wel? De keukenmessen, zijn ze scherp genoeg voor het zware werk tijdens de feestdagen? Het snoer met kerstboomlampjes, vertoont dat een raadselachtige storing? Kom voor reparaties op zaterdag 1 december naar het Dorpscentrum, Lijtweg 9. Van 10 tot 13 uur helpen vrijwilligers met het maken van huishoudelijke spullen die kapot gingen en best nog gemaakt kunnen worden.