Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Koude douche

Nadat een oudere man ongelukkig ten val kwam op het trottoir van de Zonnebloemlaan en hierbij behoorlijke hoofdwonden opliep, is deze man door een behulpzame bewoner (warme douche) naar de huisarts gebracht om de hoofdwonden te laten hechten en meneer verder te laten nakijken op eventuele verdere schade.

Lichamelijk verder ok, maar wel materiële schade nl kapotte bril. Meteen contact opgenomen met de gemeente, "o wat vreselijk, kunt u foto's opsturen, dan kunnen we de bril vergoeden"! Klonk netjes en we hebben foto's opgestuurd. Toen een behoorlijke tijd niks gehoord, tot eergisteren. Lange brief van juridische afdeling die neerkomt op het volgende: het vallen op slecht onderhouden trottoirs doordat boomwortels de tegels omhoog drukken is alleen de verantwoording van de gemeente als de tegel meer dan 3 centimeter boven de overige stenen uitsteekt. Daaronder dus niet. Frappant is wel, dat de tegels meteen na dit ongeval zijn vlak gelegd. Misschien dus toch wel de verantwoordelijkheid van de gemeente?? Jammer dat dit pas gebeurt nadat iemand behoorlijk gewond geraakt is. Nou is o.a. de bloemenbuurt een vergrijsde buurt waar gelukkig nog wel steeds bomen staan......dus laten we die zegening tellen, want voor je het weet zijn de bomen de schuldigen en worden die meteen gekapt!! Gemeente Oegstgeest schaam je...de enorme kostenpost van 161 euro afschuiven! O ja, en dat kaartje/bloemetje is erg gewaardeerd.....o nee, dat is niet gekomen. Dan verdien je dus een hele erge KOUDE DOUCHE.

Anja Flippo


Nazanins gedachten over Nederland

Column n Gedrag dat mij opviel toen ik in Nederland kwam: Er zijn hier geen mannelijke of vrouwelijke activiteiten.

Ik keek rond en ik zag mannen en vrouwen dezelfde dingen doen, bijvoorbeeld mannen fietsen en vrouwen fietsen, mannen rijden auto en vrouwen rijden auto enzovoort.

Wat ik interessant vond is dat mensen niet in de bus of de trein rookten. Op de dag dat we in Nederland kwamen, zat ik te wachten op het station in Zwolle. Een trein stopte, er stapten veel mensen uit en er stapten veel in. Het was heel druk, alles ging heel snel. Veel mensen gingen roken vlak bij waar ik zat. Ik was verbaasd dat vrouwen ook rookten in het openbaar en dat niemand daarnaar keek. Ik wel, ik keek er nieuwsgierig naar want het was nieuw voor mij.
Jullie denken nu dat ik deze dingen nooit heb gezien maar dat is niet zo. Ik heb dat heel veel gezien, alleen in films, niet in het echt. In Afghanistan roken vrouwen misschien ook wel veel maar niet in het openbaar, alleen in het geheim. Als een vrouw op straat zou roken, zouden de mensen veel naar haar kijken en slechte dingen over haar denken.
Ik had gehoord dat de Europese landen heel netjes waren, dat er geen afval op straat lag. Dat is ook zo, het is heel mooi en groen. Er is alleen een probleem. Op allerlei plaatsen zie je peuken op straat liggen. Mensen roken op straat en sommigen gooien hun peuk zomaar weg. Dat vind ik erg.

Nazanin Amini woont sinds 2016 in Oegstgeest en is met haar man en kinderen vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht.


Ria Pasterkamp verlaat raad

politiek n Aan het gemeenteraadswerk voor Progressief Oegstgeest komt voor Ria Pasterkamp binnenkort een einde, zo meldt Sleutelstad.fm.

Pasterkamp gaat verhuizen, waardoor raadslid blijven onmogelijk is. Ria Pasterkamp is sinds maart 2006 lid van de fractie van PrO. Eerst als steunfractielid en vanaf november 2008 als raadslid.

Naar verwachting zal Pasterkamp, die voornamelijk sociale issues in haar portefeuille heeft, in maart 2019 afscheid nemen.


Voorzitterswissel D66

politiek n D66 Rijnland, waar de afdelingen van Oegstgeest en Katwijk onder vallen, heeft een nieuwe voorzitter.

Carina Bos volgt Natalie Jonkers op die sinds 2015 voorzitter was. Afgelopen woensdag (21 november) nam Natalie tijdens de AAV afscheid en kreeg veel lof over de haar voorzitterschap. "Ze heeft D66 in Oegstgeest en Katwijk goed op de kaart gezet. Ook heeft ze gezorgd voor een sterkere relatie tussen fractie en bestuur en heeft ze ook vele vrijwilligers enthousiast en actief weten te maken" aldus haar opvolgster.

Carina Bos is al geruime tijd actief voor D66 in de lokale politiek. De afgelopen jaren was ze bestuurslid permanente campagne en campagneleider voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Het bestuur bestaat verder uit Onno Gaarlandt, Marie-Thérèse Smit-Jens, Edward Dekker en Thijs de Vries.

Afbeelding
Afbeelding