Pecos doet een stap terug

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos zijn door een 6-4 nederlaag bij VVV gedegradeerd uit de eerste divisie. Het team ziet er na de jaarwisseling ook anders uit, doordat Tim Gras zijn geluk bij Tempo Team gaat beproeven.

Bij zijn rentree na een blessure wist Gras zaterdag een mooie overwinning te behalen op oud-Pecosser Werff Thomas. Het was wel pas zijn vierde winstpartij van het seizoen, dat daarmee voor de ambitieuze 16-jarige vrij teleurstellend verloopt. Na een jaar bij opleidingsclub Pecos vervolgt hij helaas zijn loopbaan in Amsterdam, waar Tempo Team vermoedelijk een plek in het reserveteam voor hem heeft, dat gaat uitkomen in de eerste divisie B.

Het eerste team degradeert uit de eerste divisie

Kopman Elwin Huiden tekende in Leidschendam voor twee zeges; hij was naast Thomas ook Matthijs van de Heiden de baas, maar kon niet voorkomen dat Nolan Schultz met drie zeges de held van de dag werd. Ibrahim Yildizlar begon met twee nederlagen, maar klopte in de slotpartij Van de Heiden.

Wie Yildizlar en Huiden na de winterstop aan hun zijde krijgen, is nog onzeker. En het zou weleens in de tweede divisie kunnen zijn. Want naar alle waarschijnlijkheid moet ook Pecos 2 zijn eerstedivisieplek afstaan. De reserves kwamen tegen SKF, thuis nog met 6-4 verslagen, nu niet verder dan 5-5. De ploeg uit Veenendaal behoudt daardoor zijn drie punten voorsprong, terwijl Pecos 2 in de slotronde de koploper treft. Een klein mirakel is nodig, maar Jop van der Wiel kondigde aan ervoor te zullen gaan. Hij heeft ook iets goed te maken, want Tony Nader en Paul Kruijt pakten zaterdag ieder twee potjes, terwijl Van der Wiel alleen van verdediger Arnoud Meijer wist te winnen.

In de slotronde van de najaarscompetitie is zaterdag het affiche Pecos 1-Scylla 2 en Pecos 2-Hilversum 1. Aanvang 15.30 uur. In elk geval op de korte termijn is dat de laatste kans om twee topwedstrijden tegelijk te zien.