Afbeelding
Foto:

Robot

Op heel oude foto's zie je al opstoppingen in het verkeer. Files zijn er al heel lang. Alleen zijn ze nu veel langer. Ik werkte bij een bedrijf dat er een sport van maakt om alles op een grote hoop te vegen. Geen versnippering meer op meerdere plaatsen in het land, maar alles naar een locatie. En er zijn meer bedrijven die dat doen. Met als gevolg meer files en meer vollere treinen. Daar gaan ze er binnenkort meer van inzetten. Ook alles centraal inkopen, want dat is goedkoper. Geen voorraad? Nee, hele partij afgekeurd. En nu? Ja, wachten. Net als in de file, of op de volgende trein. Of tot het licht op groen springt. Maar dat begint al op de hoek. Vrijwel nooit meer gewoon rustig doorrijden. Binnenkort een robot achter de balie. Die hoeft niet naar huis en blijft na einde werktijd gewoon staan. Als de batterijen netjes worden opgeladen staat die er de volgende gewoon weer. Nu maar hopen dat de spellingcontrole werkt, anders blijft hij hangen in het Chinees of zo. Wil van Elk


Inzameling voedselbank

geven n Elke maand wordt er in Oegstgeest voedsel ingezameld voor de voedselbank in Leiden.

De voedselbank is onder meer afhankelijk van particuliere giften om de mensen die van de voedselbank gebruik maken, te kunnen voorzien van een voedselpakket.
Oegstgeestenaren kunnen boodschappen als koffie, thee, suiker, pasta, rijst, wasmiddelen en blikken groente/soep/vlees of vis en zonnebloemolie inleveren op dinsdag 4 december van 19.00 tot 19.45 uur bij de Rehobothkerk, Lijtweg 1 (tegenover de Shellpomp). Een vriendelijk verzoek om geen kleding en verse producten af te geven.


Oegstgeest gul voor Alzheimer Nederland

dementie n De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Oegstgeest in de week van 5 tot en met 10 november €5963,40 opgebracht, bijna net zoveel als vorig jaar, ondanks een beperkter aantal collectanten. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. "Wilt u in 2019 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij Jasper de Kogel, tel. 071-5155226 of j.de.kogel@planet.nl."