Ontmoet Thomas Rueb

lezen n Zondag 9 december komt oud-Oegstgeestenaar Thomas Rueb naar de Rijnlandse Boekhandel voor een Ontmoet & Groet met Oegstgeest.

Thomas is de auteur van het boek Laura H. dat vorige week is verschenen, het kalifaatmeisje uit Zoetermeer die bij terugkomst direct werd gearresteerd en verdacht van terroristische bedoelingen.

Thomas Rueb vertelt het hele indringende verhaal van Laura H. en belicht de zaak van alle kanten. Het resultaat is een indrukwekkend boek dat soms leest als een thriller en een onthutsende kijk geeft in de wereld van ontsprong, fanatisme en IS.

Het boek en de auteur waren vorige week volop in het nieuws en nu dus op 9 december van 14.00 tot 16.00 te ontmoeten bij de Rijnlandse Boekhandel.


Syrische avond met Lekker Anders in bieb krijgt bijzonder optreden

ontmoeting n Zoals al eerder aangekondigd zal op 29 november de bibliotheek in het teken van de Syrische keuken staan.

Om de gewoontes van het land nog beter te leren kennen hebben we een Syrische buikdanseres uitgenodigd. Vanuit dansschool Dos Bailadores in Leiden zal Eva Swinkels om 20.00 een demonstratie komen geven van de officiële Syrische buikdans. Een elegante dans waarin veel emotie wordt geuit.

Wees er snel bij, want er zijn maar 36 kaartjes te koop voor deze bijzondere avond. Tickets zijn te koop via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Deze avond is een samenwerking tussen de kookclub Lekker Anders van het Dorpscentrum en de bibliotheek in Oegstgeest.

Start 19.00, deuren open vanaf 18.30 uur.
Prijs: €12,50 per persoon, dit is inclusief welkomstdrankje en overige drankjes tijdens het diner


Piet komt voorlezen

boeken n Een extra bijzondere voorleesmiddag in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest.

Op woensdag 5 december van 14.30 tot 15.00 uur komt Piet voorlezen in de jeugdhoek van de bibliotheek. Daarna kan iedereen een bijzonder Sinterklaas-knutselwerk maken aan de knutseltafel.

En natuurlijk is er voor alle kinderen iets lekkers te snoepen. Meedoen is gratis.