Met een klap op de knop onthulde wethouder Huri Sahin de naam van het winkelcentrum. | Foto Wil van Elk
Met een klap op de knop onthulde wethouder Huri Sahin de naam van het winkelcentrum. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Opening vijfde winkelcentrum

Feestelijk n De wijk Oegstgeest aan de Rijn is op woensdag 21 november een winkelcentrum rijker. Wethouder Huri Sahin onthulde de naam 'Nieuw Rhijnzicht' tijdens een feestelijk gebeuren op het parkeerterrein naast de Brede school Het Dok.

Door Wil van Elk

's Morgens opende de Jumbo met direct een grote rij karren voor de ingang. Klanten stonden in een lange rij want de eerste klanten kregen een appeltaartje. De bloemist Daans Bloemenwinkel verhuisde van de Lijtweg naar Oegstgeest aan de Rijn. Echte Bakker Den Dulk opende woensdag ook zijn deuren. Het Kruitvat en Moments for Hair hadden al een paar dagen eerder hun deuren opengezet voor hun klanten. Alleen de snackbar is nog niet open, die volgt op 1 december. Op het parkeerterrein naast Het Dok leek het wel kermis.

Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD, sprak over een moedig besluit van het college om op 23 november 2004 de overeenkomst met Dura Vermeer te ondertekenen: "Het was geen makkelijke weg, wel een mooie". Hij sprak zijn waardering uit voor Van Manen architecten uit Noordwijk en Annexum en het woonfonds van BPD, de verhuurders van de winkels en de appartementen.

Wethouder Huri Sahin heette de bewoners hartelijk welkom en haar voorgangster Wendelien Tönjann die zich heeft ingezet voor de wijk en winkelcentrum. "We realiseren ons dat de snelheid waarmee nu de woningen worden gebouwd soms voor enige overlast zorgt. Er wordt hard gewerkt om dit te beperken." En tegen de winkeliers: "Hartelijk dank voor jullie keuze voor Oegstgeest aan de Rijn; heel veel succes!".

Na een "3, 2, 1", drukte ze op een knop waarmee de naam van het winkelcentrum werd onthuld. Daarna kregen de prijswinnaars van de kleurwedstrijd prachtige prijzen uitgereikt. De tekeningen sieren de partytenten op het parkeerterrein dat samen met de draaimolen en eettentjes op een kleine kermis leek. De feestelijkheden duurden drie dagen met diverse aanbiedingen in de winkels. Nieuw Rhijnzicht is het vijfde winkelcentrum in Oegstgeest naast het Boerhaaveplein, Clusiushof, Lange Voort en de De Kempenaerstraat.