Nieuw initiatief in Dorpscentrum: 'Gesprek aan tafel'

ontmoeting n December is een maand van uitersten…velen vieren feest met elkaar. Maar een aantal voelt zich juist extra alleen tijdens deze dagen, bijvoorbeeld omdat hun partner, beste vriend(in) overleden is of dat hun kinderen vakantie elders vieren; sommigen missen warmte en samen zijn, het elkaar ontmoeten.

Woensdag 5 december zal voor de eerste keer 'Gesprek aan tafel' plaatsvinden in het Dorpscentrum. Van 10.00 tot ca. 12.00 uur. Centrale vraag zal zijn: Hoe ziet jouw decembermaand eruit?
Kom woensdag 5 december naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet op te geven.

Gesprek aan tafel is een nieuw initiatief vanuit het Dorpscentrum. Doel is om met maximaal tien man/vrouw onder begeleiding een thema op te pakken dat speelt onder de aanwezigen. Opzet is om rondom de nieuwe leestafel in ongedwongen setting een gesprek met elkaar te voeren over wezenlijke zaken. De begeleiding is in handen van Gerrie Kooijman, ervaren in groepsprocessen.

Je wordt niet gedwongen tot deelname aan het gesprek, er gewoon zijn is al goed. Van hieruit kan je overigens ook weer nieuwe contacten opdoen. Het nieuwe verbouwde Dorpscentrum is vormgegeven als een open ruimte met een laagdrempelige inloop. Gastvrouwen en gastheren zijn aanwezig om mensen op te vangen.


Deze eerste bijeenkomst zal tevens gebruikt worden om te verkennen wat de wensen zijn voor volgende gespreksonderwerpen. Ieder komt aan bod. Onder het gesprek zal koffie en thee met wat lekkers geserveerd worden. Iedereen is welkom.


N444 tussen A44 en Nagelbrug officieel geopend

verkeer n De N444 tussen de A44 en de Nagelburg in Voorhout is op 9 november officieel geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen.

De afgelopen jaren heeft de provincie Zuid-Holland gewerkt aan het verbeteren van de verkeersdoorstroming en -veiligheid tussen Voorhout, Noordwijk en de A44. Onlangs zijn de weg en het fietspad tussen Voorhout en de A44 verlegd. Daarnaast is de weg verbreed.

In het bijzijn van Arno van Kempen, bestuurder van Holland Rijnland, gaf gedeputeerde Vermeulen het nieuwe naambord van de Nagelbrug aan wethouder Bas Brekelmans van gemeente Teylingen. Dit ter afronding van de werkzaamheden.

De komende jaren wordt gewerkt aan de verdere verbetering van de bereikbaarheid: De Noordelijke randweg Voorhout wordt naar verwachting in 2021 aangesloten op de N444. Het weggedeelte tussen Voorhout (KTS) en Noordwijk (kruising N206) wordt in 2022 aangepakt.