Afbeelding
Foto:

Conditie en Kanker: Hoe blijf ik in conditie tijdens en na de behandelingen?

ontmoeting n Café Scarabee biedt maandelijkse themabijeenkomsten voor iedereen die is geraakt door kanker. De volgende bijeenkomst is op 26 november en gaat over conditie en kanker: hoe blijf ik in conditie tijdens en na de behandelingen? Maureen Jansen verzorgt de presentatie.


Maureen Jansen is oncologisch fysiotherapeut bij Fysiotherapie Maatschap Oud Oegstgeest. Zij vertelt dat kanker een enorme aanslag doet op het totale lichaam, zelfs als je 'slechts' lokaal bent behandeld. Het is dan ook niet reëel te verwachten dat je al snel weer op je oude energieniveau zit. Vaak is dat ook niet langer haalbaar. Wat dan niet helpt is over je grenzen gaan om toch te doen wat je wilt doen. En wat ook niet helpt is in bed blijven liggen. Maureen Jansen legt op 26 november uit wat wél helpend is bij het opbouwen van je conditie. Daarbij gaat het niet perse om sporten, maar vooral over energie om de dagelijkse dingen te doen. Ze geeft aan hoe je kunt leren voelen waar je eigen grens ligt en geeft praktische tips en oefeningen. Tijdens deze thema-avond kun je in een ongedwongen, veilige en prettige omgeving luisteren naar de presentatie van Maureen Jansen. Tevens kun je ervaringen delen met lotgenoten en vragen stellen.


We heten je van harte welkom bij Inloophuis Scarabee op de Oude Vest 17 in Leiden. De koffie staat klaar vanaf 19.15 uur.