Vanaf volgende week zal Nazanin Amini regelmatig columns schrijven voor de Oegstgeester Courant. | Foto Willemien Timmers
Vanaf volgende week zal Nazanin Amini regelmatig columns schrijven voor de Oegstgeester Courant. | Foto Willemien Timmers Foto:

Even voorstellen:

Columniste Nazanin Amini

schrijven n Vanaf volgende week zal Oegstgeestenaar Nazanin Amini (28) regelmatig columns schrijven voor de Oegstgeester Courant. Nazanin woont sinds 2016 in Oegstgeest en is met haar man en kinderen vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht.

Door Willemien Timmers

In haar gezellige woonkamer vertelt zij over haar leven, en hoe zij in Oegstgeest terechtkwam.
Hoogzwanger arriveerde Nazanin samen met haar man en eerste zoontje in november 2015 in Ter Apel. "Mijn man was vertaler en adviseur tijdens de Kunduz-missie in Afghanistan. Omdat mijn man op een door een Nederlandse soldaat geplaatst YouTube-filmpje te zien was, kwamen wij als gezin in de problemen." De Kunduz-missie was een politietrainingsmissie van de Nederlandse regering om in de provincie Kunduz personeel van de Afghaanse civiele politie te ondersteunen in zijn opleiding.

Nazanin kende in haar jonge jaren weinig momenten van vrede. "Toen ik zes jaar oud was. Kwam de Taliban aan de macht. Dat betekende onder andere dat je als meisje niet meer naar school mocht. Gelukkig had mijn moeder in het geheim geregeld dat we samen met anderen bij ons in de straat bij iemand les konden krijgen, zodat ik, toen de Taliban weg was, gewoon naar de middelbare school kon."
Ze deed het goed op school, maar blonk vooral uit in één vak: schrijven. "Ik was één van de besten van de klas", vertelt zij niet zonder trots. "Mijn droom was om advocaat te worden."
Helaas bleek Nazarins vader een hersentumor te hebben, en dus moest Nazarin in het gezin gaan helpen. "Ik vond een baantje bij de televisie waar ik erg blij mee was. Later ging ik werden bij verschillende radiostations. Uiteindelijk klom ik van presentator op tot broadcasting director van een zender die in drie provincies te horen was."

Nazanin trouwde en kreeg een prachtig zoontje. "Helaas waren we vanwege de betrokkenheid van mijn man bij de Kunduz-missie niet veilig meer in Afghanistan. We zijn wel twee keer verhuisd, naar verschillende provincies, maar de dreiging bleef."
De Nederlandse regering bood het gezin asiel aan, omdat zij vanwege hulp aan de Nederlandse missie in gevaar waren. In november 2015 kwamen ze in Ter Apel aan, om vervolgens via Vakantiepark Oranje in Drenthe in april 2016 in Oegstgeest te arriveren. Met z'n vieren zelfs, want inmiddels was ook de jongste zoon geboren.

Lezers van de Oegstgeester Courant kunnen voortaan zo eens in de drie weken lezen wat Nazanin Amini (met haar man en zonen van vijf en bijna drie) zoal in Oegstgeest meemaakt. "Ik vind het leuk om te schrijven over de verschillen tussen onze culturen en de dingen die mij opvallen."


High-end luxury event in Villa Beukenhof

Advertorial n Komende zaterdag en zondag, 24 en 25 november, is er alle reden om aan het gure herfstweer te ontsnappen en je even onder te dompelen in luxe in Villa Beukenhof.

Op beide dagen vindt van 11.00 tot 21.00 uur het heerlijke 'Brand New High-End Luxury Event' plaats.
Binnen de prachtige ambiance van Villa Beukenhof kunnen gasten zich laten inspireren door tal van fashion & lifestyle exposanten.
Tevens is de entree voucher veel waard. Voor 39,50 ontvangen gasten onder andere een zeer uitgebreide High Tea of driegangen lunch inclusief welkomst-prosecco en passende wijn. Het entreebewijs is bij veel exposanten bovendien als korting in te wisselen.
Overigens kun je ook zonder lunch of high tea het bijzondere event bezoeken. Voor 10 euro kun je je ogen uitkijken en genieten van het nieuwste op het gebied van onder andere mode, beauty, kunst en auto's, en krijg je als bezoeker een heerlijk glas prosecco cadeau.
Onder alle bezoekers wordt aan het eind van de zondag een goody bag ter waarde van vijfhonderd euro verloot.
"Kom en geniet van Villa Beukenhof", zegt Erwin Rozendal gastvrij. "Mooier kunnen we de decembermaand niet starten."

Reserveer bij Villa Beukenhof 071-7200909, info@villa-beukenhof.nl

Afbeelding