Nog geen nieuwe vloeren voor GDT

politiek n Stichting Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (OPOO) heeft kortgeleden een aanvraag met spoedeisend karakter ingediend voor het herstel van de vloer van de gymzaal op de begane grond en versteviging van de vloer op de eerste verdieping van de Gevers-Deutz Terweeschool.

Het Oegstgeester college heeft besloten om deze aanvraag toch niet als spoedeisend te behandelen. "Het herstel van de vloer kan pas op zijn vroegst in de zomerperiode van 2019 worden uitgevoerd en verliest daardoor zijn spoedeisendheid", is in het verslag van de collegevergadering te lezen. Het college behandelt de aanvraag daarom als een reguliere aanvraag voor plaatsing op het Programma Huisvesting Onderwijs 2019. Hierover zal nog in dit jaar een besluit genomen worden.

Beide vloeren zijn inmiddels beoordeeld door een bouwkundig constructeur. Deze heeft geconcludeerd dat de vloer van de speelzaal veilig kan worden gebruikt door een beperkte groep. Dit sluit aan bij hoe de ruimte momenteel gebruikt wordt. De vloer van de eerste verdieping is geschikt voor lichte opslag en wordt daar nu ook voor gebruikt.


Vincent Janssen op VVD-lijst Statenverkiezingen Utrecht

politiek n Oud-Oegstgeestenaar en oud-fractievoorzitter van de VVD-fractie in de Oegstgeester gemeenteraad Vincent Janssen, momenteel wonend in Amersfoort, zal in maart 2019 op de derde plaats op de lijst staan voor de VVD bij de Statenverkiezingen voor de provincie Utrecht.

"Na mijn vertrek uit de gemeenteraad van Oegstgeest in augustus 2016 heb ik een tweejarig politiek sabbatical gehad, met een kort intermezzo. Dat sabbatical is vorige week ten einde gekomen: de ledenvergadering van VVD Regio Midden heeft mij op een zeer eervolle derde plaats gezet voor de Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande. Ik verheug me op een intensieve en inhoudelijke campagne en natuurlijk op het Statenlidmaatschap zelf", aldus Janssen.


Collecte Leger des Heils

geven n Collectanten voor het Leger des Heils gaan volgende week, van 26 november tot en met 1 december, langs de deuren met de rode collectebus.

De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt. De organisatie wil dit bestrijden door actief aanwezig te zijn in wijken en buurten door wekelijks activiteiten te organiseren. Er worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo wordt bijgedragen aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood."
Voor deze projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven ontvangt het Leger geen subsidie. Er is hulp nodig, zodat dit belangrijke werk door kan blijven gaan. Onder de noemer 'Samenleven doe je dus niet alleen', organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte.

Zo ook in Oegstgeest. Ruim zestig vrijwilligers gaan veelal in het donker met de rode bus op pad. De collecte bracht in 2017 zo'n 6,2 duizend euro op. "Daar mogen we als dorp best trots op zijn!" stelt de organisatie. "Dit jaar doet voor het eerst ook Warmond mee en nu ook in Katwijk de organisatie staat, hopen we op een 071-resultaat van 40.000 euro!"


Speel mee in het Sint-orkest

muziek n Kinderen die het leuk vinden om sinterklaasliedjes te spelen met anderen, kunnen zich nu inschrijven voor het Sint-orkest.

Alle kinderen die minimaal een jaar les (gehad) hebben op een van de volgende instrumenten kunnen meedoen: altviool, fluit, piano, blokfluit, harp, slagwerk, cello, hobo, saxofoon, contrabas, hoorn, trombone, fagottino, klarinet, trompet, fagot, klokkenspel of viool. Onder leiding van dirigent Bram Soentjens gaan de kinderen samen met andere jonge muzikanten sinterklaasliedjes instuderen. Aan het eind van de middag is er een mini-concert voor familie en vriendjes.

Meedoen is gratis. Inschrijven kan op www.BplusC.nl of via http://bit.ly/inschrijvensint. Download vast bladmuziek om thuis te oefenen via http://bit.ly/sintorkest

Tijd repeteren: 14.00-16.00 uur
Presentatie: 16.00 uur, mini-concert voor familie en vriendjes
Locatie: Da Vinci College, Kagerstraat, Leiden


Mantelzorgcafé Oegstgeest

ontmoeting n Werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert, op 27 november een bijeenkomst voor mantelzorgers.

Tijdens dit café zal pastoraal werker Gerrie Kooijman een interactieve lezing geven over levensvragen. Levensvragen veranderen gedurende de levensfase waarin we ons bevinden én wat we meemaken. Het kunnen eenvoudige of ingewikkelder vragen zijn. Als het leven niet meer vanzelf spreekt, ontstaan de wezenlijke levensvragen. De antwoorden daarop zijn vaak lastiger te geven. Wat kan ons helpen in de wirwar van vragen om toch hoop en perspectief te houden?
Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig, Het Mantelzorgcafé organiseert in het najaar van 2018 een serie van drie informatie bijeenkomsten waarvan dit de laatste is.
Dinsdag 27 oktober, van 14.00 tot 16.00 in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest.