Afbeelding
Foto:

Monique Gorter

Ik vind het altijd inspirerend mensen te spreken die dolenthousiast zijn over hun vak. Monique Gorter is daar een opmerkelijk voorbeeld van.

Door John Vroom

"Van jongs af aan vond ik autorijden al superleuk. Heerlijk met mijn vader meerijden op de vrachtwagen en toen ik 18 was en zelf mijn rijbewijs haalde, ontstond de gedachte dat ik het wel erg gaaf zou vinden om zelf rij-instructeur te worden. Maar ach, ik had een goede baan, dus dacht ik er verder niet meer over na. Na de geboorte van mijn zoon besloot ik een jaar huismoeder te zijn en een vriendin adviseerde mij een studie te gaan doen en daar kwam mijn eerdere ambitie weer boven. Rij-instructeur worden. En dat werd een jaar lang twee avonden in de week naar school, veel huiswerk, maar in oktober 2000 haalde ik mijn diploma. In die periode had mijn zus motorrijles bij een rijschool in Voorhout en vertelde daar over mijn ambities. 'Laat maar komen' was daar de reactie, want zij hadden daar een grote wachtlijst en zo kreeg ik mijn eerste klanten doorgespeeld.

Ik kocht een Volkswagen met dubbele bediening, zette mijn website online en Autorijschool Monique was een feit. En na zo'n 17 jaar ben ik nog steeds razend enthousiast over mijn vak. Mijn filosofie is dat je mensen autorijden leuk moet laten vinden, want wat je leuk vindt, leer je makkelijker. Voor dit vak moet je wel een empatisch vermogen en een hoop geduld hebben. De meerderheid van mijn cursisten is in de leeftijd rond de 18 jaar en vaak moet je met deze groep ook nog een halve psycholoog zijn, want ze zijn heel open en vertrouwen je veel persoonlijke zaken toe. Het fijne vind ik dat je vooral jongeren begeleidt in het proces om te komen tot een mijlpaal in hun leven, het halen van het rijbewijs. En ga jezelf maar na, de rijlessen en het halen van je rijbewijs kan iedereen zich nog herinneren. Heel belangrijk in deze tijd vind ik het bijbrengen van sociaal gedrag in het verkeer, want er is daar al genoeg hufterigheid. Ik merk steeds meer dat ouders het prettig vinden als hun dochter rijles krijgt van een vrouw en daar de rijschool op selecteren. Een heerlijk en bevredigend vak!".

Tja Monique, zeer opmerkelijk!


Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding