Zo'n vijfhonderd mensen bezochten op donderdag 15 november de begraafplaats Groene Kerk die verlicht was met honderden lichten vanwege de tweede editie van 'Lichtjesavond'. | Foto Willemien Timmers
Zo'n vijfhonderd mensen bezochten op donderdag 15 november de begraafplaats Groene Kerk die verlicht was met honderden lichten vanwege de tweede editie van 'Lichtjesavond'. | Foto Willemien Timmers Foto:

Lichtjesavond

herdenken n Afgelopen donderdagavond was de begraafplaats bij de Groene Kerk met fakkels en vuurpotten bijzonder sfeervol verlicht. Ongeveer 500 bezoekers kwamen op dit schouwspel af. Uiteraard met name om stil te staan bij dierbaren die daar begraven zijn. Opvallend was dit jaar dat veel meer bezoekers dan vorig jaar ook naar het nieuwe deel van de begraafplaats gingen. De beide doedelzakspelers hadden veel bekijks. Ook in de kerk was veel belangstelling om een kaarsje te branden en even stil te staan bij het gedenkbord dat in het koor hangt. Door de verkeersregelaars en het feit dat veel bezoekers zoals gevraagd met de fiets kwamen, kon de drukte in goede banen worden geleid. Daarnaast was er op de begraafplaats ondersteuning van diverse leden van de scouting om waar nodig assistentie te verlenen. De belangstelling was zo groot dat de buitenkaarsen tegen het eind van de avond op waren. Volgend jaar op de derde donderdag van november (dat is dan de 21e) is het opnieuw lichtjesavond.