Afbeelding
Foto: Robert Roth

Buitengewoon lekker: stamppotmaaltijd 21 november

samen n "Graag nodigen wij u uit om aan te schuiven bij ons aan tafel. Leuk om andere mensen uit Oegstgeest te ontmoeten..." laat de organisatie weten die een stamppotmaaltijd in de Rehobothkerk organiseert.

"Maak een schilderijtje op uw bord met diverse stamppotten of kies er een uit die u het lekkerst lijkt: heel gewone en misschien ook wat meer buitengewone combinaties." Leuk om eens wat anders te proeven, en vooral gezellig samen genieten.
Woensdag 21 november, 18.00 uur – Rehobothkerk, Lijtweg 1. Aanmelding bij Reina Albracht, (0621954551 of reina.albracht@ziggo.nl)
Behalve opgave voor het eten - alleen, samen of als gezin - kunnen bezoekers aangeven dat ze zelf een stamppot meenemen. Dan graag even erbij vermelden voor hoeveel personen.
De kosten zijn €5,- p.p. (€2,50 gaat naar de voedselbank), maar laten de kosten geen bezwaar zijn. En wie een stamppot meeneemt, hoeft niet te betalen.
Deze maaltijd wordt georganiseerd in het kader van het activiteitenprogramma van de Raad van Kerken, dat voor het seizoen 2018-2019 als thema heeft: 'Buitengewoon'.


Leids Kamerkoor in Groene Kerkje

muziek n In het weekend van 17 en 18 november viert het Leids Kamerkoor haar 30-jarig bestaan met Rossini's prachtige Petite messe solennelle.

De naam Petite messe solennelle zou kunnen suggereren dat het om een kort en plechtig werk gaat, maar niets is minder waar. De mis is allerminst kort en heeft wel wat weg van een opera.

Op de laatste pagina van de partituur schreef Rossini: Lieve Heer, eindelijk is hij af die arme kleine mis. Is het heilige of verdomde muziek die ik schreef? Ik ben voor de komische opera in de wieg gelegd, dat weet u best. Weinig geleerdheid, een beetje liefde; alles zit erin. Wees daarom geprezen en schenk mij een plaats in het paradijs.

Solisten: sopraan Francis van Broekhuizen, mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen, tenor Guy Cutting en bariton David Visser
Begeleiding: Femke de Graaf op vleugel en David Jansen op harmonium. Muzikale leiding en directie: Jeroen Spitteler
Zaterdag 17 november, 20:15, Tempelzaal Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 Leiden
Zondag 18 november, 15:15, Groene Kerkje, Haarlemmerstraatweg 6 Oegstgeest

Kaarten via www.leidskamerkoor.nl