Vocaal concert in De Paulus

muziek n Het vermaarde William Byrd Vocaal Ensemble brengt een kleurrijk programma met de titel Far away, zithers play. Tijdens de Romantiek van de 19e en begin 20e eeuw bestond bij componisten grote interesse in het exotische.

Ze verdiepten zich in de volkscultuur uit verre landen, met sprookjes waarin mysterieuze werelden werden opgeroepen. Het Ensemble, onder leiding van Nico van der Meel bezingt hiervan een aantal klinkende voorbeelden. De Franse pianist Jean-Baptist Milon begeleidt de liederen. De muziek is van Johannes Brahms, Edward Elgar, Joseph Rheinberger, Béla Bartók en Henk Badings.
Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest.
Tijd: 23 november 20.30 uur.
Toegang: € 15 aan de zaal, € 12,50 in de voorverkoop via www.williambyrd.nl.


Landelijk Atelierweekend

kunst n Elk jaar vindt tijdens het laatste weekend van de Nationale Kunstweek het Landelijke Atelierweekend plaats. In 2018 vindt het Landelijk Atelierweekend plaats op zaterdag 17 en zondag 18 november. Tijdens dit weekend stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Dat is dé kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek.

In Oegstgeest opent Marjolein Bresser haar deuren voor een kleurrijke verkooptentoonstelling.

Zaterdag en zondag tussen 11.00 en 18.00 uur is zij open voor bezoek. Willem de Zwijgerlaan 47, Oegstgeest
marjoleinbresser.nl


Tablet cursus voor senioren

cursus n Hoewel de bediening van een Tablet (Android) eenvoudig is, kan het prettig zijn op weg geholpen te worden. Marente start de Tablet cursus voor senioren op donderdag 22 november in Oegstgeest. Tijdens de cursus leert men stap voor stap de mogelijkheden op het gebied van internet, e-mail, foto's en apps.

Onder begeleiding van een ervaren docent met kennis van computer en software, beheersen cursisten binnen korte tijd de vaardigheden. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en start op donderdag 22 november van 14.00 tot 16.00 uur in Oegstgeest.
Deelnemers die een Tablet nieuw aangeschaft hebben biedt Marente een installatie les aan waarin, samen met de docent, de Tablet klaar gemaakt wordt voor gebruik.

Informatie/aanmelding
Aanmelden graag voor 15 november. Voor meer informatie en/of aanmelding kan men op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur contact opnemen met Marente via telefoonnummer (071) 409 32 23 en/of e-mailadres ledenservice@marente.nl. Kijk ook eens op www.marente.nl/cursussen.