Na het afleggen van de gelofte gingen alle nieuwe Nederlanders met de burgemeester op de foto. | Foto W. Timmers
Na het afleggen van de gelofte gingen alle nieuwe Nederlanders met de burgemeester op de foto. | Foto W. Timmers Foto: Willemien Timmers

Feestelijke naturalisatiebijeenkomst

naturalisatie n Op woensdag 7 november vond er in het Oegstgeester gemeentehuis opnieuw een naturalisatieceremonie plaats.

Burgemeester Jaensch, inmiddels bedreven in het gastheer zijn en het leiden van deze feestelijke bijeenkomsten, vertelde de aanwezige toekomstige Nederlanders, afkomstig uit Syrië, Iran, Groot-Brittannië en Ivoorkust, over Oegstgeest en Nederlanders.
Hij vertelde over de eigenaardige eigenschappen van Nederlanders en wenste de nieuwe Nederlanders toe dat ze zich snel thuis zullen voelen in Oegstgeest.
Overigens was een tweetal van de aanwezigen al meer dan bekend met Oegstgeest: Manon Zamblé, eindexamenkandidaat op het Da Vinci-college, woont al jaren in Oegstgeest, net als de Britt Jan Hutton, die nu net als de rest van zijn gezin Nederlands wilde worden. "Ik heb geen zin om straks op Schiphol in een andere rij te moeten staan dan mijn familie."
Voor de familie Fayad uit Syrië en de heer Haffari uit Iran had het inburgeringstraject langer geduurd. Het Syrische gezin kreeg, en krijgt daarbij veel hulp van Oegstgeestenaren, die ook bij de ceremonie aanwezig waren.
Na het afleggen van de gelofte gingen alle nieuwe Nederlanders met burgemeester Jaensch op de foto.


Advertorial

BeautyX: verrassende beautywinkel en uniek verkooppunt Profumum Roma

winkelen n De voormalige Mooi Parfumerie aan de Irislaan is verbouwd en heeft een nieuwe naam gekregen: BeautyX.

Door Willemien Timmers

De vernieuwde winkel, en de naastgelegen beautysalons, zijn een bezoek waard. Elke nieuwe BeautyX, dus ook die aan de Irislaan, heeft een BeautyBar gekregen waar klanten gratis de nieuwste producten kunt uitproberen.
De moderne zaak heeft prachtige nieuwe merken binnengehaald als Pixi, Coola, Lipstick Queen, Aether, Browgal, Jacques Zolty Parfums, Jack Black, Fedua, Tan-Luxe en RoseBud. Maar het meest bijzondere merk is dat van Profumum Roma.

Profumum Roma, door henzelf consequent geschreven als PRO FVMVM ROMA, is een zeer exclusief Italiaans parfummerk, dat in Nederland slechts op drie plaatsen te koop is.
"We zijn er twee jaar mee bezig geweest om dit merk te mogen verkopen", vertelt Rob Schouten. "De geuren van Profumum Roma worden op een unieke manier gemaakt, en dat past bij onze winkel en de klanten die we hier hebben. Onder andere met dit Italiaanse merk tillen we onze zaak naar een hoog niveau parfumerie. We kunnen hier onze klanten geuren bieden, die niet overal te vinden zijn. Echte parfumliefhebbers weten dat deze geurlijn het summum is van waar je als vrouw van droomt."

Alessandro di Grande, eigenaar van Profumum Roma, was vorige week op bezoek in Oegstgeest en liet op een bevlogen manier zien waar zijn merk voor staat. "Vergeet alles wat je weet over geuren, over parfums, over of een bepaald aroma voor een man of een vrouw bedoeld zou zijn, maar laat je meenemen in wat je ervaart." Professioneel haalde hij diverse geuren uit de prachtig ingerichte Profumum Roma-wand in de winkel met 34 geuren, en liet zijn vrouwelijke proefpersonen ervaren dat het herkennen van een geur het resultaat is van persoonlijke gevoelens, herinneringen en ervaringen uit het verleden.
"Profumum Roma is echt iets anders dan andere geuren. Profumum Roma communiceert en brengt prachtige sferen en herinneringen naar boven. Bij elke stemming of omgeving past een bepaalde geur."
Profumum Roma-geuren hebben een hoge concentratie essentiële oliën, ongeveer 43 procent. "Daarom duurt het soms wel een half jaar om een geur te vervaardigen", legde Di Grande uit. "Het mooie is dat de geur pas echt gaat werken en communiceren als het met de huid in contact komt. Bovendien blijft de geur heel lang achter, zodat je er intens van kunt genieten."

Aan reclame doet het luxueuze merk niet. "Onze klanten zijn onze beste ambassadeurs. Toen voetballer Francesco Totti Profumum Roma ging gebruiken, vroegen zijn medespelers naar de geur die hij gebruikte. Zó trekken onze bijzondere geuren vanzelf nieuwe liefhebbers aan."
Bij BeautyX aan de Irislaan kan iedereen nu herinneringen maken en ervaren ('die laatste vakantie op Sardinië') met de geuren van Profumum Roma. De medewerkers zijn speciaal opgeleid om klanten te helpen bij het vinden van hun eigen, unieke geur.

Alessandro di Grande demonstreert de werking van Profumum Roma. | W.T.