Afbeelding
Foto:

Moeilijk

Daar hadden we vroeger een mannetje voor, die regelde alles! Als ik wat nodig had, dan ging ik naar hem toe en dan regelde hij het voor me. Dat hoor je best vaak, vooral in grote organisaties waarbij alles over diverse schijven loopt en het moet worden afgedekt met goedgekeurde formulieren. Dat alles tegenwoordig langer duurt, komt daardoor. Eigenlijk zou het door de automatisering sneller moeten gaan, maar dat is helaas niet zo. Bij het voormalige Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf (MEOB) had je een zogenoemde Kasbaas. Dat was een soort Dullaert, of Malle Pietje, die van alles in voorraad had. Boutjes, moertjes, schroefjes, ringetjes. Wij noemden dat een grijpvoorraad. De naam zegt het al, zo pakken zonder onnodige aanvraagformulieren. Nu gaat het een stuk moeilijker. Is die lamp nog niet vervangen? O, een aanbesteding. Zal ik het anders zelf even doen? Bij jij gek! Dan loopt alles in de soep. Blijf maar lekker in het donker zitten! Leve de automatisering. Wil van Elk


Verkeerschaos

politie n Op maandagmorgen 12 november werd om kwart voor acht 's morgens fietser geschept door een auto op de Laan van Oud Poelgeest. Op de rotonde ging het fout, beide bestuurders hadden elkaar niet gezien.

De fietser is lelijk ten val gekomen en door een ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, zo meldt Unity.nu. Door het ongeluk was de weg ruim een half uur afgesloten. In de drukke maandagochtend-spits zorgde dit voor chaos op de weg.

Vanaf de Leidse Willem de Zwijgerlaan in de richting van Oegstgeest stond het verkeer compleet vast.


Trauma-artsen fietsen naar patiƫnt

112 n Op zaterdag 10 november werden om kwart voor tien ambulance en een traumateam opgeroepen voor een medische noodsituatie in een woning aan de Aldo van Eycklaan.

Twee jongeren stonden hun fiets af aan twee trauma-artsen zodat zij van de helikopter (bij de Klinkenbergerplas) naar de woning konden fietsen. Een snackbareigenaar leidde hen de weg. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.