Duurzaam Dorp organiseert eerlijke modeshow

groen n Platform Duurzaam Dorp organiseert op vrijdag 2 november van 17.00 tot 19.00 uur een modeshow in het Duinzigtcollege, Wijttenbachweg 23.

Eerlijke kleding is kleding waar de werkelijke kostprijs voor betaald wordt; kleding die niet als wegwerpartikel wordt geconsumeerd en gemaakt wordt onder goede arbeidsomstandigheden van duurzame en diervriendelijke materialen.
Op deze bijeenkomst van Platform Duurzaam Dorp zal modieuze kleding geshowd worden van de Oegstgeester tweedehands kledingzaken Naturelle, Miss Vintage en de Soek. Ook zal er nieuwe, duurzame kleding getoond worden.


Modejournalist Emy Demkes, ondernemer duurzame mode Cecile Scheele van Goodbrandz en Reina oprichtster van The Knitwit Stable zullen iets vertellen over de impact van het produceren van kleding en de werkomstandigheden van de kledingmakers.

De 'eerlijke modeshow' is een inspirerende avond waarbij de organisatie hoopt dat bezoekers zich allemaal bewuster worden wat de werkelijke prijs is van de kleding die ze dragen en zich gaan afvragen of het kledingstuk dat ze kopen een éérlijk kledingstuk is.
De toegang is gratis.