Afbeelding
Foto:

Informatieavond erfrecht

recht n Wat gebeurt er met uw bezittingen op moment van overlijden? Wat is er wettelijk bepaald? Wat als u dit anders wilt regelen in bijvoorbeeld uw testament? En wat is nou een levenstestament? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de informatieavond over erfrecht in de bibliotheek Oegstgeest op dinsdag 13 november.

In het eerste gedeelte van de avond bespreekt advocate Sylvia Raphael aan de hand van een voorbeeldgezin wat er wettelijk is bepaald en wat men zelf kan regelen om de bezittingen naar wens terecht te laten komen op moment van overlijden. Natuurlijk deelt zij ook de meest recente wijzigingen op gebied van erfrecht en komen er diverse 'tips & tricks' voorbij.

Tijdens het tweede gedeelte van de avond zal er alle ruimte zijn voor vragen. Deze kunnen al op voorhand worden gemaild naar rheemskerk@bibliotheekbollenstreek.nl. Deze en alle overige vragen uit het publiek zullen uitgebreid worden beantwoord.

Aan het einde van de avond krijgen bezoekers alle informatie mee op papier, inclusief handige websites waar men meer informatie kan vinden en enige uitleg over de rol van de diverse betrokkenen zoals notarissen, advocaten en estateplanners.

Tijd: 20:00 – 22:00
Locatie: Bibliotheek Oegstgeest – Lange Voort 2T
Kosten: een bijdrage van € 2,50 voor koffie en thee

Sylvia Raphael is advocaat in Leiden. Zij is naast advocaat ook mediator en houdt zich bezig met echtscheidingen en erfrecht. Zij is door de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (Vfas) en de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN) erkend als specialist op het gebied van erfrecht.

Kaarten zijn te koop aan de balie van de bibliotheek, of op www.bibliotheekbollenstreek.nl